Без грошей і перспектив: «Луцьктепло» у відчаї через ситуацію з рахунками

Без грошей і перспектив: «Луцьктепло» у відчаї через ситуацію з рахунками
Попри рішення Господарського суду Рівненської області щодо зняття арешту із рахунків державного комунального підприємства «Луцьктепло», наразі вони не розблоковані, ба більше – нещодавно списали ще 3 млн гривень. Натомість коштів не лишилося, та на підприємстві не знають, як мають надалі забезпечувати опалювальний сезон.

Про це під час сесії Луцькради 22 грудня повідомила директор ДКП Валентина Малютіна.

За її словами, підприємство зробить усе, аби в оселях лучан було тепло на свята. Однак, не все залежить від «Луцьктепла». «Ми вимушені констатувати, що всі наші піврічні переписки та судові справи, звернення… в кращому випадку отримуємо відписки за місяць, та результату нема ніякого», – каже директор.

Натомість нині є чинне рішення Рівненського господарського суду щодо обов’язкового зняття арешту з рахунків та неможливості подальшого арешту – рахунки по співпраці з ЄБРР та по виплаті заробітної плати.

Однак, попри судову ухвалу, державний виконавець ігнорує звернення підприємства, присилаючи у відповідь смайлики. Між тим, із рахунку підприємства списали 3 мільйони гривень. «На даний момент ми не маємо жодної гривні, якою можемо розпоряджатися, всі рахунки поблоковані 100%», – заявила Малютіна.

Тому подальша доля підприємства невідома. «Ми просимо виконання законної судової ухвали… зарплати немає, і що найгірше нема перспективи. Ми не знаємо, як далі діяти», – додала Малютіна. Вона каже, що влада не звертає уваги на ситуацію, тому на підприємстві не знають, як надалі забезпечити опалювальний сезон у місті.

Малютіна додала, що ризик полягає не у відсутності газу, а в тому, що неможливо достукатися до влади, а на підприємстві скоро просто не буде кому працювати.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А куди ідуть гроші за тепло від громадян??? Звідки борги такі??? Менше красти потрібно
Відповісти
а ви в пустоцвіта спитайте, де гроші, його жінка там працює не останньою особою.
Відповісти
Останні новини
Без грошей і перспектив: «Луцьктепло» у відчаї через ситуацію з рахунками
22 грудень, 2017, 10:51