Зі сценою та фонтанами: розповіли, яким може стати луцький парк після реконструкції

Зі сценою та фонтанами: розповіли, яким може стати луцький парк після реконструкції
У рамках реконструкції парку імені 900-річчя Луцьку у зеленій зоні пропонують облаштувати фонтани, доріжки з твердим покриттям, зону для барбекю тощо. Відтак, протягом січня громадськість матиме змогу надавати свої пропозиції стосовно реконструкції парку.

Про це йшлося під час круглого столу з обговорення проекту реконструкції парку імені 900-річчя Луцька 26 грудня.

На початку обговорення лучани обурилися, чому початку заходу затягнувся на майже півгодини, адже люди зібралися і чекали лише на радника міського голови Ігоря Поліщука та заступників мера Григорія Недопада і Костянтина Петрочука.

Коли ті врешті прийшли, то повідомили, що сьогодні презентують концепцію розвитку та будівництва парку 900-річчя Луцька. За його словами, опісля обговорення проект парку протягом місяця перебуватиме на обговоренні громадськості.

Як стверджують посадовці, в парку наразі мало лавочок та сміттєвих урн, він є захаращеним, а водні об’єкти у незадовільному стані. Проект реконструкції розробив київський архітектор Володимир Власенко.

У парку передбачили дитячу зону, зону барбекю, точки із харчуванням, пляж, зони релаксації на траві тощо. Також облаштують місце для відпочинку мам з дітьми – тут будуть розміщені фонтани. На території планують звести 3 дитячі майданчики, а також спеціальну зону для проведення культурних заходів під відкритим небом – тут запланована сцена з накриттям.

Пішохідні доріжки планують покрити твердим покриттям. Окрім того, запланували оновити входи до парку та облаштувати спеціальну зону для вигулу собак.

Натомість у парку не буде огорожі та спеціальної охорони. Натомість до патрулювання залучать працівників муніципальної варти, а прибиратимуть парк представники КП «Парки і сквери міста Луцька».

Проте стосовно строків реалізації проекту говорити поки не беруться. Нині немає й відомостей стосовно вартості, адже проект розроблятимуть лише після врахування пропозицій громадськості.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
це вам не ялинка, тут задерибанять не 600 тисяч, тут рахунок на 20-30 мільйонів піде, плюс на 10 мільйонів освітлення і умовний радник в "шоколаді".
Відповісти
А де ми всі будемо засмагати. Щось так усе окультурено, до "безобразія". Якийсь напів-проспект напів-парк вийшов?
А де вся природа первозданна?!!??!!
Відповісти
руки геть від парку! хай буде як є. хочете пиляти бюджет - створюйте шось нове, пустирів вистачає
Відповісти
Останні новини
Зі сценою та фонтанами: розповіли, яким може стати луцький парк після реконструкції
26 грудень, 2017, 12:07