Інтернат у Володимирі «завис у повітрі»

Інтернат у Володимирі «завис у повітрі»
Попри рішення не фінансувати Володимир-Волинську спеціалізовану школу-інтернат І-ІІІ ступенів "Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки" з бюджету області, заклад досі не прийняли «на баланс» міста.

Про це стало відомо 23 січня під час слухань щодо установ, головним розпорядником коштів яких є управління освіти, науки та молоді ОДА

Начальник управління освіти, науки та молоді облджержадміністрації Людмила Плахотна повідомила, що у Володимирі-Волинському не виконали рішення стосовно фінансування закладу з бюджету міста. За словами посадовця, тут були продовжені на тиждень канікули, тож навчання розпочалося лише вчора, 22 січня. Між тим, працівники досі навіть не отримали авансу заробітної плати.

Між тим, тут навчається майже 600 дітей, частина з яких перебуває у закладі постійно. Заклад намагаються привести у відповідність до чинного законодавства та реформувати. Попит на заклад великий, бо там створені умови, коли дітей привозять зранку, а забирають увечері.

Натомість інтернат і досі не включили у мережу закладів міста. Тому відповідне питання винесуть на розгляд сесії Волиньради.

Натомість директор департаменту фінансів Волинської обласної державної адміністрації Ігор Никитюк зауважив, що міська рада згідна прийняти заклад, але потрібно передати його в підпорядкування управління освіти міста.

Нагадаємо, про намір передати інтернат на утримання міста повідомили під час оперативної наради 11 грудня 2017 року, адже у закладі 70% вихованців – мешканці Володимриа-Волинського.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.