Прописка – за медогляд: у Луцьку військовозобов’язані нарікають на роботу комісаріату. ВІДЕО

Прописка – за медогляд: у Луцьку військовозобов’язані нарікають на роботу комісаріату. ВІДЕО
Луцьких військовозобов’язаних змушують проходити медогляд при зміні реєстрації місця проживання. Юрист переконує, що такі дії незаконні.

Про це йдеться у сюжеті випуску підсумкових новин Суспільного.Волинь.

У комісаріаті приймають відвідувачів один день на тиждень – у середу. «Мені щоб виписатися, я підраховував, треба близько місяця. Тобто, я повинен сюди потрапити в призначений день – в середу, потім потрапити в лікарню на Кічкарівку, там пройти комісію, із цим заключенням знову потрапити в зазначений день сюди. Це у нас вже тиждень-півтора проходить. І потім ще близько десяти днів проходить для того, щоб отримати відповідь звідси. А далі мені ще треба потрапити кудись виписатися», – каже військовозобов’язаний лучанин.

Чи законно тих, хто хоче змінити прописку прописку відсилають на медогляд, прокоментував юрист Олег Лягутко.

«Відповідно до порядку реєстрації осіб та зміни місця реєстрації, фактично військкомати ставлять до відома про зміну цього місця. Те, що вони роблять – направляють на медичний огляд, це, я так назву, маніпуляція. Таким чином вони намагаються вдосконалити цей військовий облік. Але зобов’язувати проходити військовий облік в заміну на надання цієї довідки, це є неправомірним стовідсотково», – каже він.

У комісаріаті ж, чому вдаються до таких кроків, не прокоментували, натомість журналістів викликали до військового комісара. «У своєму кабінеті військовий комісар Худик повідомив, що якщо знімальна група не залишить територію військкомату, то до нас викличуть поліцію, а весь відзнятий матеріал примусять затерти», – каже журналіст Дар’я Тимошкова. За словами комісара, це об’єкт режимний, і сюди треба надсилати офіційні листи.

Сюжет – на відео з 19:36

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну а що тут поганого??? Безкоштовний медогляд)))
Відповісти
А ще вони вимагають писати якусь заяву із проханням дозволити перепрописатись. На якій підставі??? Що то за дозвільна організація????
Відповісти
Поліція приїхала через 5 хвилин, як поїхали репортери. Худик - мужик, не словом а ділом.
P.S. що правда задньопривідний трішки))
Але то таке, ми - Європа!!
Відповісти
Медичний огляд проводиться з метою визначення ступеня придатності до військової служби. Ніхто нікого після медогляду не забирає в армію! Це неправда!
Відповісти
Ага, якщо на срочку чи мобілізація була черг не наблюдалося. А зараз півень клюнув-всім потрібний воєнкомат. А медичний огляд по моєму нтреба проходити раз у декілька років.
Відповісти
Скажіть а для чого взагалі існує інститут реєстрації місця проживання??? Риг совдепії і нічого іншого! Прописку поміняли на реєстрацію а суть та ж. Скільки може продовжуватися ц приниження? Ну і для закінчення а скільки у нас людей живе за місцем реєстрації??? Це при тому що третина вже живе за кордоном...
Відповісти
Останні новини
Прописка – за медогляд: у Луцьку військовозобов’язані нарікають на роботу комісаріату. ВІДЕО
08 лютий, 2018, 11:29