У луцькому дитсадку захворіло 18 дітей, батьки підозрюють отруєння

У луцькому дитсадку захворіло 18 дітей, батьки підозрюють отруєння
У луцькому дитячому садку № 33 за день захворіло 18 дітей. Батьки підозрюють, що це харчове отруєння через недотримання санітарних норм зберігання і приготування їжі.

Про проблему Інформаційному агентству ВолиньPost розповіла лучанка Анна. За її словами, перші сиптоми у малечі з’явились у п’ятницю 23 лютого. Після 18:00 одна з матерів забила на сполох: у спільний чат вона написала, що в її дитини почалась рвота. Згодом про такі ж скарги почали писати інші батьки. До опівночі стало відомо, що захворіло 18 дітей. В одних була тілька рвота, у когось вона поєднувалась із проносом та підняттям температури – від 37, 3 до 38,5 градусів, по-різному.

Постраждали діти молодшої групи «Сонечко», вік яких становить 3,5-4 роки.

«Чим отруїлись і чи отруїлись – нам цей діагноз ніхто не напише. Нам в довідках напишуть неприйнятливість підшлункової, дієту № 5. Звертались у «невідкладку». Хто додзвонився, хто не додзвонився, вони не виїжджають, консультують по телефону. Швидку ми не викликали, тому що швидка в інфекційну завезе. В інфекційну свідомо своїми ногами іти ніхто не хоче із зрозумілих причин. Про інфекційну це окрема історія, які там умови і що звідти ще можна привезти крім свого, які ще інфекції.

Телефонувала до дільничої, вона проконсультувала по телефону, що давати. В інших мам у дільничих взагалі був відключений телефон, вони не змогли консультації отримати. Черговий лікар не встигає по всіх викликах. Тому виходили, хто як може. Сьогодні ті, хто ще якісь наслідки мають, пішли аналізи здавати, пішли до своїх педіатрів. Фактично пік припадав на суботу, коли нічого не працює, аналізів не здати, викликів не зареєструвати і нічого не зробити», - розповіла жінка.

Анна каже, що у п’ятницю у меню на обід була картопля із сарделькою і салат з буряка, на вечерю – манна каша, тож всі підозри – на ковбасу.

З’ясовувати, у чому річ, батьки пішли вранці 26 лютого. Вони відвідали кухню, кажуть, що побаченим були шоковані:

«Брудні холодильники, кухарі без спецодягу, вони на ходу вдягали, бо їх вже побігла завгосп попередила. Ми були в такому шоці, як побачили. Стало зрозуміло, чому діти мають проблеми із травленням», - поділилась Анна. Вона додала, що килими витрушували вже після їхнього візиту.

Також матері написали скаргу в управління охорони здоров’я міської ради.

Оскільки директор дитсадка перебуває на лікарняному, ситуацію прокоментувала тимчасово виконуюча обв’язки Світлана Можар. За її словами, поки що рано говорити про причину недугу у діток, адже офіційні дані санепідемстанція надасть щонайменше через три дні.

«У нас була перевірка, за три дні будуть тільки результати, тому поки що нічого не можу сказати. Більшість іде на те, що це ротавірусна інфекція, а не харчове отруєння. Наразі з батьків ніхто не звертався до лікарів, вони вирішили це у вайбері, вирішили, що харчове отруєння, але наразі нічого ще не підтверджено. Ніяких звернень ні від шкіл, ні від садочків, ні в поліклінку, ні в інфекційну лікарню не було. Сосиски їли всі діти, весь дитсадок, скаржились батьки однієї тільки групи, а решта всі, хто відсутній, то через ГРВІ, застудні захворювання, на харчові захворювання ніхто не хворіє з тих діток», - повідомила Можар.





Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
люди ау! это же наши дети! кому мы их доверяем на целый день, чем они там вообще занимаются страшно подумать, если нет контроля за питанием. где медсестра, что это за холодильники, почему нет товарного соседства?. гнать в этом детсаду надо всю администрацию вместе с поварами.а заодно и с начальника гороно спросить за бездействие!
Відповісти
Медсестра ота з хвостом ходить слідом за комісією. Бреше в очі, що не знала про ситуацію, хоча за годину до цього стояла в групі і вимагала від батьків довідок, що діти вже здорові
Антисанітарія на кухні, совдеповське меню - то її зона відповідальності
Відповісти
Якщо отруєння пов'язані із продуктами, були б хворі в інших групах. Ротавірусна інфекція виникає в колективі, у випадку коли був контакт з хворим. Звідки ви знаєте чим викликане захворювання, ви ж ніхто офіційно до спеціаліста-інфекціоніста не звернувся(зі слів автора). От лікуються як-небудь, залишаються носіями, так і заражають інших.
Відповісти
Так по інших групах і були випадки, тільки їх чомусь замовчують. А деякі "розумні" батьки ще й вихователів до відома не ставлять, а приховують цю проблему. От і виходить, що хтось замовчує, а хтось викриває та ще й винними їх роблять.
Відповісти
Ротовірусна інфекція "кишковий грип"
Відповісти
Моя дитина теж ходить в цей садочок! По логіці вона теж би мала отравлення! Але жодна дитина з нашої групи не отравилась і ходять в садочок!!!! Тому що пів садка їсть ту ж їжу! Неадекватні мамашки, не вміють відрізнити отравлення від інфекції! Де докази підтверджені лікарями діагнози отравлення????!!!! Що за брєд! Я буду виступати в захист садочка!
Відповісти
І моїх двоє дітей теж ходять у ЦЕЙ садок. Ніколи не було проблем з харчуванням!!!
Мами теж бувають різні: хтось замовчує про хворобу, хтось веде хвору дитину у дитсадок...
Так, ми батьки, відповідаємо за здоров'я своїх діток, але звинувачувати персонал не маючи жодних заключень лікарів і тим більше РОЗДУВАТИ дану ситуацію на цілу країну -БЕЗГЛУЗДО!!!!
Відповісти
Та мамаша яка роздула цю всю ситуацію ,в понеділок вже привела дитину в садочок а в неділю сиділа в порт сіті і їли піцу чим же вона лікувала дитину від такой інфекції що так бігом вилікувались??????Моя дитина ходить в цей садік вже 3 роки ніяких проблем ніколи не було а на фото там все в порядку а те що вона сфоткала розсипаний укроп якій і сама порвала ту торбинку з у кропом ....Хотілосяб глянути її чистоту і порядок дома вних!!!!!Грязью обливають поварів ідіть і попрацюйте за 2500грн нагодуйте 250 дітей і по тягайте ті каструлі 50л.А ви привели дитину і додому а її 3 рази покормлять спати положать ,научать ,пограються і ви вечері забирайте і ложите спати ще може покормите тим що 2дня назви готовили.Немае вас не совісті ні людської поваги я теж як треба стану на захист тих вихователів поварів і всіх які кормлять виховують наших дітей за ті мізерні зарплати!!!!!!Скажіть ви за садік скільки здаете .....то вам її треба підняти в 5 раз і тоді щось будете вимагати!!!!!!
Відповісти
Так! Це наші діти! Не довіряєте? То не залишайте!!! Найміть няню, або сидіть самі зі своїми дітками дома.Це садочок а не 5-ти зірковий готель. В садочках повинні дотримуватись санітарні правила і вони дотримуються. А якби мами не приводили хворих дітей то й ішні менше хворіли б. А то самі себе заражуємо а на садочок звинувачуємо!!!!!!!
Відповісти
Останні новини
У луцькому дитсадку захворіло 18 дітей, батьки підозрюють отруєння
26 лютий, 2018, 18:41