У Луцьку обрали переможців конкурсу туристичних проектів

У Луцьку обрали переможців конкурсу туристичних проектів
Члени конкурсної комісії обрали найкращі проекти туристичного спрямування, які допоможуть зробити Луцьк цікавішим для туристів.

Про це стало відомо 30 березня.

Начальник управління туризму та промоції міста Луцької міської ради Катерина Теліпська розповіла, що цього року на відміну від попереднього, менше фінансування конкурсу, тож комісія більш прискіпливо ставилась до всіх проектів і враховувала, як їх реалізація вплине на сприйняття міста як туристичного осередку.

Відтак переможцями стали два проекти: ініціатива капітану клубу історичної реконструкції «Айна Бера» Сергія Ващука провести вдруге на території Луцького замку фестиваль «Середньовічний Лучеськ. Доблесть віків» та ідея Карини Дикси, яка є представником цього ж клубу, створити фотозону у костюмах середньовічних міщан.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ПРОЕКТИ, ЯКІ ПОДАВАЛИ НА КОНКУРС

«Ви всі дуже талановиті, креативні. Прошу вас: залишайтеся тут, в Луцьку. Творіть, не бійтеся, приходьте до нас зі своїми ідеями», - сказала Теліпська до учасників. За її словами, кошториси деяких проектів не були опрацьовані належним чином, тож вона закликала всіх, хто не виграв, звернутись в управління туризму і промоції, де з цим допоможуть.

«Доопрацьовуйте свої проекти, приносьте, показуйте», - наголосила посадовець.

«Ви всі круті, креативні. Ми журилися від того, що не можемо всіх вас підтримати. У кожній ідеї є якась цікавинка. Ми не знали, чи бюджети порізати, чи свій якимось чином збільшити. Ми хочемо щоб всі ідеї були більш об’ємними, доопрацьованими. Доопрацюйте свої проекти», - додала радник в.о. міського голови Мар’яна Сорочук.

Загальний бюджет конкурсу становив 100 тисяч гривень. Максимально на один проект можна було виділити 50 тисяч гривень. Вартість співфінансування реалізації проекту повинна бути не менше 10% від обсягу коштів бюджету міста на реалізацію проекту.

Усіх заявок було 22, з них комісія спочатку обрала 17 кращих. Усього у «фіналі» презентували 12 ініціатив, адже дехто з учасників не з’явився, а частина відмовилась від участі.



До конкурсної комісії увійшли секретар міської ради, голова комісії Григорій Пустовіт, начальник управління туризму та промоції міста, заступник голови комісії Катерина Теліпська, директор КП «Центр туристичної інформації та послуг», секретар комісії Катерина Теслюк, начальник управління містобудування та архітектури Леонід Герасимюк, краєзнавець Олександр Котис, директор департаменту житлово-комунального господарства Юрій Крась, голова ради правління ГО «Молодіжна Платформа» Захар Ткачук, директор державного історико-культурного заповідника у Луцьку Павло Рудецький, директор департаменту муніципальної варти Юлія Сиротинська, радник в.о міського голови Мар'яна Сорочук, президент ГС «Туристичний альянс Луцька» Жанна Чигринюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку обрали переможців конкурсу туристичних проектів
30 березень, 2018, 15:41