У центрі Луцька влаштували акцію проти «концтаборів для тварин». ФОТО

У центрі Луцька влаштували акцію проти «концтаборів для тварин». ФОТО
На Театральному майдані Луцька зібралися понад два десятки зоозахисників, аби привернути увагу до жортстокого поводженння із тваринами та вимагати заборони притравочних станцій.

Акцію організували 19 травня.

Подібні заходи нині відбуваються у багатьох містах, їх ініціювали відомі зоозахисники. Активісти привертають увагу до притравочних станцій - місць, де мисливських собак нацьковують на звірів. «Мішенями» стають різні види тварин - лисиці, борсуки, тхорі, ведмеді тощо. Рух тварини у просторі обмежують, звірів калічать, а собаки по черзі їх атакують. Такі «тренування» можуть тривати годинами, а тварин цькують до смерті.

Тож сьогодні лучани також прийшли заявити свій протест проти діяльності подібних структур у країні. Адже таке поводження із живими істотами неприпустиме. На початок акції зібралося близько двох десятків містян. Люди розповідають, що вийшли, аби інформувати про проблему притравочних станцій - чимало українців взагалі не знають про їх існування, а в країні діє близько 30 «концтаборів для тварин».

«Ця інформація не поширена, люди не знають про таку жорстокість. У наш час не можна уявити, щоб таке відбувалося. Та людям про це не говорять, вони не знають», - розповіла Ірина Петринюк із «Волинського об’єднання зоозахисту». Жінка відзгначає, що у Верховній Раді зареєстровнаий законопроект №6598, який забороняє притравку на тхорах, борсуках, котах та собаках.

«Цей законопроект ми «підписали» під акцію саме тому, що він забороняє притравку на 4 видах тварин, і це лише початок заборони притравочних станцій. Окрім того, законопроект забороняє евтаназію безпритульних тварин для регуляції чисельності, а також вволить суворіше покарання за жорстоке поводження з тваринами. Якщо наразі за вбивство можна отримати 3 роки умовно, то в цьому законопроекті передбачають 2-3 роки реального сторку», - розповідає Петринюк. Жінка додала, що зоозахисники сподіваються на повну зоборони подібних станцій, однак одного разу законопроект вже не підтримали голосуванням, адже є «зацікавлені» люди. Тому варто інформувати громадськість та пояснювати необхідність заборони.

Лучанка Надія Красовська розповідає, що звернула увагу на проблему неналежного поводження із тваринами через діяльність у місті комунального підприємства «Ласка», де мовляв, розкрадають кошти, а за тваринами не доглядають, як вони того потребують. Тому сьогодні жінка залюбки приєдналася до луцьких активістів, які відстоюють братів наших менших.

«Я не думала, що у нас є такі притравочні станції. Але нещодавно побачила оголошення мисливця у мережі, який питав, де їх можна знайти. Коли я почитала, що там відбувається, то була шокована. Цим тваринам навмисно виривають зуби, аби вони не могли поранити мисливських собак, їх декілька годин натравюють, заганяють у штучні нори. Якщо після цих притравок тварина вижила, її підліковують і знову починається те саме, аж поки тварина не помре. Для мене це нонсенс - сьогодні Україна святкує День Європи і, з іншого боку, у нас існують такі неєвропейські цінності… мені здається, що це справжня проблема, на неї треба звертати увагу. Від того як людина сприймає навколишній світ далі проектується її світогляд», - вважає жінка. Адже жорстокість провокує лише жорстокість.

На захід принесли плакати, а також інформаційні листівки та брошурки. Активісти роздавали їх перехожим, закликаючи не бути байдужими та підтримати кампанію щодо заборони «концтаборів для тварин». Акція тривала близько двох годин.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
у княгининку вул соборна 41 собака прикута цепом до стовба
Відповісти