У Луцьку оскаржуватимуть рішення щодо учасників банди Марганії

У Луцьку оскаржуватимуть рішення щодо учасників банди Марганії
На вирок Луцького міськрайонного суду щодо Даура Марганії та Вадима Пігалюка подадуть апеляційну скаргу.

Про це 25 травня у коментарі після завершення судового розгляду розповів прокурор Андрій Неродик.

Ще під час засідання суддя Михайло Квятковський озвучив, що сторони мають 30 дів на подання апеляційної скарги. Відтак, прокурор розповів, що подаватиме на апеляцію.

Неродик нагадав, що по кожній статті, які інкримінували обвинуваченим, їм визначали певну міру покарання шляхом складання злочинів. Тож прокуратура «просила» визнати Марганію винним у вчинення злочинів та присудити йому 10 років позбавлення волі із конфіскацією майна. Пігалюку просили покарання на 6 років позбавлення волі. Натомість сьогодні суд вирішив дещо інакше.

«Загальний строк встановлений Марганії - 5 років позбавлення волі. По Пігалюку встановлений строк – 6 років позбавлення волі, враховуючи, що вироком від 13.05. 2017 року його було засуджено за частиною 3 статті 185 ККУ у і встановлено покарання 4,6 років позбавлення волі. Той вирок вже на даний час набрав законної сили, тому шляхом часткового складання вироків було призначене саме таке покарання», пояснив прокурор.

На питання, чи погоджується обвинувачення із таким вироком, він відповів, що ні.

«Звичайно, що не погоджуємося і будемо подавати апеляційну скаргу. Після надходження вироку вивчення його в подальшому будемо подавати апеляційну скаргу до Апеляційного суду Волинської області», - зауважив прокурор.

Окрім того, він нагадав, що строк обмеження волі до вступу у силу рішення рахуватимуть як день за два. Та, враховуючи перспективу подання апеляції, термін набрання рішенням законної сили наразі невідомий.

Натомість адвокат Марганії Микола Сорокопуд коментувати свою позицію журналістам відмовився, погодившись поспілкуватися лише із представниками Волинського телебачення.

Нагадаємо, Даура Марганію та Вадима Пігалюка звинувачували у заподіянні крадіжками громадянам майнової шкоди на мільйон гривень. Прокуратура повідомляла, що на рахунку 27-річного уродженця міста Сухумі та 30-річного лучанина - крадіжки із проникненням у приміщення, придбання та зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу, викрадення офіційних документів, умисне нанесення легких тілесних ушкоджень, незаконне придбання, зберігання та перевезення психотропних речовин без мети збуту (кримінальні правопорушення, передбачені ч. 3 ст. 185, ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 125, ч. 5 ст. 185, ч. 1 ст. 309, ч. 1, ч. 3 ст. 357 КК України).

Зловмисники обкрадали гаражі, шиномонтажі, офіси, магазини та помешкання лучан, завдавши громадянам майнової шкоди на майже мільйон гривень. Лише з приміщення майстерні «Ремонт годинників» у Луцьку увечері 22 грудня 2016 року молодший із чоловіків викрав майна на понад 580 тисяч гривень.

Затримали їх 14 січня 2017 року одразу після вчинення чергової крадіжки. При огляді автомобіля та гаражного приміщення в одного з них вилучили 2 пістолети.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Сорокопуду разом з ними треба сидіти. Тільки в різних камерах.
Відповісти
посадити адвоката славаукраини
Відповісти