Євроавто мають бути доступними, але не можна приганяти металобрухт, – нардеп Лапін

Євроавто мають бути доступними, але не можна приганяти металобрухт, – нардеп Лапін
Народний депутат від Волині Ігор Лапін розповів, що передбачають нові законопроекти, котрі стосуються «єврономерів».

Про це він заявив у коментарі Інформаційному агентству ВолиньPost.

Йдеться про проекти законів №8487 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування податком легкових транспортних засобів" і №8488 "Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України".

«Узаконювати те, що було завезене за хабарі, не можна. Потрібно продумати механізм, аби «вигнати» з країни всі завезені раніше авто на «бляхах», щоб вони легально перетнули кордон та заплатили акцизний податок, ввізне мито, ПДВ не лише, наприклад, у Польщі, а й в Україні», - поділився Ігор Лапін.

За його словами, автівки та ціна на їх розмитнення мають бути доступними для людей, проте занепокоєння викликають транспортні засоби стандартів Євро-4, Євро-5 та Євро-6.

«Законопроекти передбачають зняття обмежень. Тобто, можна буде ввозити в Україну різний металобрухт, який дуже шкодитиме екології. Я готовий проголосувати «за», однак за умови, що авто будуть проходити обов’язковий техогляд», - наголосив Ігор Лапін.

Нардеп каже, що часто чує закиди на кшталт «у нас їздять «Жигулі», яким по 20 років, а тут ви про автівки на єврономерах говорите».

«Їх купляли за законами, які діяли на той час. Ніхто не може забирати у водіїв право власності. Зараз йдеться не про «Жигулі», які придбали 20 років тому, а про машини, котрі тільки хочуть завезти в Україну. Перш за все, треба дбати про безпеку та екологію», - зауважив він.

Окрім того, зі слів Ігоря Лапіна, потрібно платити за порушення строків транзиту та тимчасового ввезення, передачу машин у володіння іншим особам, використання з метою ведення підприємницької діяльності тощо. Зокрема, один із законопроектів передбачає штраф за порушення терміну транзиту від 10 до 20 діб у сумі 17 000 гривень, за «прострочку» тимчасового ввезення від 20 до 30 діб – 85 000 гривень.

Нардеп підсумував, що підтримає нові законопроекти щодо "блях", але документи мають певні прогалини, які треба доопрацювати.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну якщо і зараз та грьобана АвтоЄвроСила буде говорити що їх ці умови не влаштовують, то автомайдан потрібно збирати проти них. Люди, головна мета лідерів АвтоЄвроСили не добитися вигідного розмитнення і покінчити з євробляхами, а навпаки, зробити все можливе аби ситуація з бляхами продовжувалася безкінечно. Вони навмисно і далі будуть відкидати всі пропозиції влади і вигідні і невигідні, тому що самі і наживаються на пригоні євроблях, це їхній бізнес. Начхали вони на людей, їх головна ціль нажитися на нас, пригнати євробляху, а потім вже як буде, то ваші проблеми коли масово почнуть штрафувати і вилучати авто.
Відповісти
Тобі за Ковель розказати за схеми і розтаможки безхозу???? Що ти куриш, людям їсти скоро не буде що, а вони за акциз. Все, втратили мозок..... о.. їли вкрай. Баксік.
Відповісти
Останні новини
Євроавто мають бути доступними, але не можна приганяти металобрухт, – нардеп Лапін
19 червень, 2018, 17:51