Повідомили, скільки коштують пологи в Луцьку

Повідомили, скільки коштують пологи в Луцьку
У Луцькому клінічному пологовому будинку щороку приймають понад 4000 пологів.

Про це йшлося у середу, 20 червня, під час виконкому Луцькради.

Головний лікар медзакладу Михайло Токарчук розповів, що не зменшується кількість пологів у місті жительками Волинської області, яка у 2015 році склала 40 % від загальної кількості, 2016 році – 42,7 %, 2017 році – 45,6 %. Окрім того, близько 7 % жінок з інших областей також народжують у Луцьку.

Пологи для лучанок - безкоштовні. Натомість варість пологів для однієї жінки з інших населених пунктів становить 9 748 гривень. Їх вносять через муніципальну касу, адже ці витрати не передбачені в бюджеті міста.

«Усі відділення забезпечені ліками, комп’ютеризовані. За кошти міського бюджету повели ремонт жіночої консультації та купили обладнання. Скарг на роботу пологового не було», - зауважив лікар.

Окрім того, у травні представники бізнесу придбали для пологового сучасної техніки на 900 тисяч гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ага, ага, брешуть і не красніють....
Відповісти
Скажіть,коли вже нажреться цей Токарчук.Там поборництво і наглість на кожному кроці і лікарів і медсестер та навіть санітарок.Вони там вище лікарів.Як цей Токарчук Бога не боїться.Які в нього статки ніхто не цікавився? А поцікавтесь.На зарплату лікаря можна таке мати?
Відповісти
"Там поборництво і наглість на кожному кроці"- не те слово. Акушерки землі під ногами не чують. Наглота рідкісна. Куди дивляться наші органи ?!!!!Хоча б по одній в рік за одне місце брали б.
Відповісти
Якщо забезпечення ліками у вас є і на передбачено майже 10к гривень, то чого я бігав в касу по все необхідне? Від дрібниць до дороговартісних препаратів і наборів? Брехун.В мене чеки, можу поділитись з узе, сбу і т.д
Відповісти
Цікаво на що ті 9 тисяч бюджетних грошей йдуть... Адже все купляється на пологи. Починаючи від рушників і закінчуючи шовним матеріалом, ліками. Давно пора зробити так, щоб прийшов вніс ті гроші офіційно через касу і все маєш. А то чоловік або родичі бігають як обпечені.
Відповісти
То розпишіть куди йдуть гроші! На загальну публіку, щоб всі бачили! Бо чомусь я за все платила з власної кишені. Ще й за те, що не потрібно! Бо у нас " професіонали" там працюють
Відповісти
Так, 9 748 не з бюджету, а з кишені породіллі! Мало не кожну годину в аптеку посилають то за медикаментами, то за рушниками і навіть за пакетами для сміття і рідким милом. Про що тут можна говорити.
Відповісти
За кесарське Токарчук 600 євро бере - ось звідки всі статки...
Відповісти
А якщо немає грошей,родити на вулиці і вмирати???
Відповісти
А я вдячна Токарчуку. Лікар від Бога. Спаси Господи Вас!
Відповісти
Останні новини
Повідомили, скільки коштують пологи в Луцьку
20 червень, 2018, 09:21