Що таке радіосистема і для чого вона потрібна*

Що таке радіосистема і для чого вона потрібна*
Поява радіосистем перевернула світ шоу-бізнесу. Ці геніальні і прості пристрої в буквальному сенсі слова звільнили музикантів-виконавців, акторів та співаків, подарували їм свободу переміщення по сцені і жестикуляції.

Радіосистеми - це дуже популярний вид звукового обладнання, представлені в інтернет-магазині Музлайн. Вони являють собою комплект з мікрофона з вбудованим передавачем і ресивером, підключеного до записуючого пристрою або мікшерного пульта. Існує маса різновидів радіосистем для обслуговування різних заходів. Найпопулярніші включають моделі з:

• ручним передавачем
• компактним трансмітером.

Де використовуються радіосистема

Радіосистема користується величезною популярністю там, де необхідно забезпечити виступаючого або спікера гідним підсиленням звуку його голосу, при збереженні його повної автономії і свободи переміщатися по локаціях. Так, ці девайси використовуються на концертних та фестивальних майданчиках, у навчальних аудиторіях, конференц-холах, на спортивних об'єктах. За типом використання радіосистеми можуть різнитися
• вокальні та інструментальні
• технічні
• універсальні.
Крім іншого за допомогою радіосистем може здійснюватися зв'язок всередині професійної команди, наприклад на знімальному майданчику, де вони представляють чудову альтернативу раціям.

Особливості застосування

Для передачі інформації радіосистеми використовують певні радіочастоти. Так, один девайс може обслуговувати відразу декілька частот, а дорогі моделі можуть це робити навіть паралельно. Пристрій вищого класу відрізняється високим ступенем захисту радіоканалів від прослушки або шкідницьких перешкод або глушіння.
В якості ручних передавачів найчастіше використовуються динамічні мікрофони вокальні, орієнтовані на взаємодію з голосом людини. Альтернативу їм представляють мініатюрні петличні мікрофони або гарнітури, їх використовують театральні і циркові актори, яким необхідна повна свобода рухів, незайняті руки, а також найвищий ступінь комфорту. Такі девайси легко ховаються під зачіску і макіяж, а трансмітер кріпиться на тіло під одягом або безпосередньо на одяг.

При купівлі у користувачів найчастіше виникають питання до якості звучання мікрофонів, особливо якщо мова йде про ручні передавачі. Варто відзначити, що в цьому аспекті технічний прогрес досяг приголомшливих висот - сьогодні можна за відносно невелику суму купити відмінний мікрофон, придатний в тому числі і для студійної роботи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Радіосистема взагалі дуже зручна і потрібна штука, особливо для вокаліста, що постійно виступає, в мене є невеликий досвід роботи з ними, правда з інструментальними. Раджу кожному для кого зручність та комфорт при виконанні має значення.
Відповісти
Спасибо за познавательную статью. Сам когда то разбирался в этом вопросе. Брал для домашнего караоке, сначала хотел купить обычный микрофон, в итоге получилось купить радиоситему. Самая большая прелесть радиосистемы, то что нет кабеля, все работает через воздух.
Відповісти
Доброго времени суток ! Радиомикрофоны экономят музыкантам буквально всё, и деньги, и место и время !
Хорошая статья!
Відповісти
Хорошая статья.
Відповісти