У Луцьку на День Незалежності виступлять «Шпилясті кобзарі»

У Луцьку на День Незалежності виступлять «Шпилясті кобзарі»
У Луцьку в рамках мистецької акції виступлять «Шпилясті кобзарі».

24 серпня 2018 року о 16.00. у рамках заходів з відзначення Дня Незалежності України на Театральному майдані Луцька відбудеться традиційна мистецька акція «Кобзарське віче», - повідомили у луцькій мерії.

Цьогоріч у заході візьме участь колектив «Шпилясті кобзарі». Молоді колоритні та завзяті бандуристи у стилі «музичний шарж» виконують авторські пісні, інструментальні твори, cover-версії світових хітів та українських народних пісень у сучасному форматі. Ініціатором створення гурту є відомий бандурист, володар призу глядацьких симпатій шоу «Україна має талант» Ярослав Джусь.

Основною метою Ярослава було продемонструвати всій країні можливість унікального, саме українського народного інструменту – бандури, а отже, було остаточно вирішено здивувати країну новими обличчями, новим поглядом на цей інструмент, спробувати зробити справжнє бандурне шоу!


У 2011 році колектив потрапив до 50-ти найталановитіших за версією шоу «Україна має талант-3». Історія гурту налічує кілька сотень виступів, десятки країн та міст, безліч концертних залів та фестивальних майданчиків. За сім років своєї діяльності бандуристи відвідали з виступами Бельгію, Францію, Англію, Німеччину, Польщу, Канаду, Іспанію, Італію, Швейцарію, Саудівську Аравію та навіть Китай.

Драйові та запальні бануристи демонструють всьому світу можливості унікального, саме українського народного інструменту – бандури.

Активні учасники проектів Мистецького Арсеналу, етнофестивалів "Країна мрій", "Трипільське коло", Мегамаршу вишиванок, фестивалів «Кобзарт», Шефест та чисельних мистецьких заходів.

Довідково:

«Шпилясті кобзарі» – це ексклюзивний проект, де гармонійно поєднується колорит народної традиційної музики з мотивами пісень Джо Дассена, Бітлс чи Нірвани, рідні нам звуки народного інструменту з шаленим присмаком сучасних танцювальних композицій. Їхні виступи завжди дивують публіку та піднімають настрій, вони неочікувані, життєрадісні, та позитивні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку на День Незалежності виступлять «Шпилясті кобзарі»
17 серпень, 2018, 08:36