Відтік кадрів: волинські газовики звільняються через низькі зарплати

Відтік кадрів: волинські газовики звільняються через низькі зарплати
З початку 2018 року із ПАТ «Волиньгаз» звільнилися 116 працівників, а за останні півтора року - майже 400, що становить 25% колективу – люди ідуть з роботи через низькі зарплати.

Про це повідомили 27 вересня під час прес-конференції у ПАТ «Волиньгаз».

Катастрофічна ситуація з працівниками виникла напередодні опалювального сезону. Причина у тому, що тариф на розподіл газу протягом тривалого часу залишається незмінним. Газовики побоюються, що подальший масовий відтік працівників призведе до труднощів з утриманням газопроводів у належному стані.

Голова правління ПАТ «Волиньгаз Мирослав Коротя розповів, що під час опалювального сезону зростає навантаження на мережі та відповідальність працівників.

«Сьогодні ми стикнулися із великою проблемою – відтоком надійних та професійних працівників з підприємства. Це пов’язано з тим, що НКЄКП вже майже 2 роки не переглядає розмір заробітної плати… Держава нас не чує а наші працівники не можуть так працювати, кожен має родину», - розповів Коротя. Працівники підприємства навіть виїжджають на заробітки до сусідньої Польщі, де за кваліфіковану роботу платять в рази більше.

Справа у тому, що рівень заробітної плати у працівників «Волиньгазу» на 39 % менший, ніж в середньому у промисловому комплексі по області. Як приклад навели конкретні суми – середня зарплата газовиків 6 630 грн, а з відрахуваннями – 5 340 грн. Водночас, середня заплата у працівників промисловості в регіоні – 8 641 грн.

Загалом вартість газу для населення 6 900 гривень, та за структурою тарифу лише 710 грн залишається на витрати та утримання мереж підприємству.

«Цього катастрофічно не вистачає, тарифу витрачає покрити тільки 35% потреб», - додав Коротя. Тож профспілка працівників газових господарств обіцяє організувати протести у столиці, біля НКРЕКП, яку відбудеться 2 жовтня. Таким чином, кажуть газовики, хочуть «достукатися» та привести до того щоб привести тариф до економічно обґрунтованого. Таким чином, до нинішнього тарифу на транспортування треба додати лише 33 копійки.

«Ми говоримо не про зростання ціни газу для населення, а про підвищення нашого тарифу на транспортування», - наголосив Коротя. Якщо ж тариф не підіймуть у структурі вартості газу, то представники «Волиньгазу» категорично проти зростання ціни на газ для людей. Адже це приведе до чергової кризи неплатежів та збільшення обсягу субсидій.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А по якому тарифу платять короті, карпомизу, галянту? за які заслуги у них СТАТКИ?
Відповісти
Хай розділять між працівниками десятимільйонну премію керівників своїх....
Відповісти
Це жах,бібліотекарі,які не роблять нічого,бо в ці бібліотеки ніхто не ходить,одержують по 7, дирекція по 15 тисяч.А ще скільки відкатів.Бо платні послуги облікують на бумажках.
Відповісти
нехай коболєв і К поділяться преміями
Відповісти
Пф, 6 000, спитайте скільки медсестра получає???? Аби 3 300 мала
Відповісти
кормити Фірташа з льовочкіним конкретно по області.ну понятно дадуть гаранту. а потім вже пупкіну і васькіну накинуть.питання до спеців з волиньгазу-васья,в скільки раз підняти щоб тобі доплатили три тисячі?кожна сімя має на три тисячі скинутись щоб чотири сотні одержало добавку?
Відповісти
Підтримую газовика 23 стажу,хай Коротя озвучить зарплати ТОП менеджерів і поділиться зп з робітниками,в іншому випавдку самі будуть обслуговувати газопроводи.
Відповісти
Не про підвищення тарифів потрібно думати а про зняття зарплати з топ менеджерів
Відповісти
Судячи з коментарів мало хто із "коментаторів" розуміє, що мова йде про ВАШУ безпеку і ВАШ добробут в першу чергу. Це зараз, сидячі в теплому кріслі за комп'ютером всі такі великі і грамотні експерти по розподілу коштів. Цікаво буде подивитись на вас взимку. Коли (не дай Боже) не стане кому приїхати на аварію і ви залишитесь без можливості приготувати собі поїсти, без гарячої води і без тепла. Але тоді буде пізно кидати шапками.
Відповісти
А якщо буде витік, а нікому приїхати і що далі? Хто б з вас тут за 5 400 гривень ходив по полях і обстежував мережі? Держава чого не думає про людей? Чого тариф не піднімає? Смішно і страшно
Відповісти
А якщо буде витік, а нікому приїхати і що далі? Хто б з вас тут за 5 400 гривень ходив по полях і обстежував мережі? Держава чого не думає про людей? Чого тариф не піднімає? Смішно і страшно
Відповісти
Чомусь згадалося. Нещодавно перечитував статті про аварію в Алчевську взимку 2006 року, коли ціле місто залишилось без тепла. Для ліквідації аварії залучали МЧСників з усіх областей України, бо розморозилися батареї в багатоповерхівках. Дітей масово вивозили в інші області. Якщо ситуація з газовими мережами однакова в усіх областях України, то страшно собі уявити яким глобальним катаклізмом може закінчитись ця ситуація.
Відповісти
Насправді проблеми не тільки із зарплатами газовиків. Спочатку підуть усі працівники, а потім почнеться повний "розвал" усієї системи,підняти яку на ноги буде дорожче для усіх, аніж зараз затвердити обгрунтований тариф. Тим більше, що від цього не залежить ціна на газ для кінцевого споживача.
Відповісти
VI. Порядок визначення витрат на оплату праці, які враховуються в тарифах на послуги розподілу природного газу

1. Витрати на оплату праці (далі - ВОП) - сукупність елементу «витрати на оплату праці» в повній собівартості структури тарифу (у прямих загальновиробничих витратах виробничої собівартості, адміністративних витратах і витратах на збут), що визначається відповідно до Закону України «Про оплату праці», у складі основної заробітної плати, додаткової заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат.

2. Визначення витрат на оплату праці здійснюється з урахуванням приведення середньої заробітної плати в розрахунку на одного штатного працівника ліцензіата, що здійснює діяльність на відповідній території адміністративної одиниці (далі - територія діяльності), до таких рівнів:

для ліцензіатів, на території діяльності яких рівень середньої заробітної плати в розрахунку на одного штатного працівника, зайнятого у промисловості, менший, ніж рівень середньої заробітної плати в розрахунку на одного штатного працівника, зайнятого у промисловості України, - до рівня середньої заробітної плати в розрахунку на одного штатного працівника, зайнятого у промисловості України;
Відповісти
От впізнаю наших людей...хай поділяться, не годувати когось там...звикли криком все брати. Ось до чого вже догаласувалися! Фахівці, які щодня працюють на ваше благо звільняться та їдуть на заробітки, а ви бунтуйте тут доки вам влізе, свеодно далі свого носа не бачете і тільки слухаєте, що по телевізору вам в голови вливають. Люди варті своєї влади! більше нічого додати.
Відповісти
Останні новини
Відтік кадрів: волинські газовики звільняються через низькі зарплати
27 вересень, 2018, 10:29