Скільки батькам доведеться платити за харчування дошкільнят у Луцьку

Скільки батькам доведеться платити за харчування дошкільнят у Луцьку
У Луцьку затвердили грошові норми витрат та розмір батьківської плати за харчування дітей у закладах дошкільної освіти.

Про це йшлося у четвер, 6 грудня, під час засідання виконкому Луцькради.

Начальник управління освіти Зіновія Лещенко розповіла, що з 1 січня грошові норми витрат на харчування однієї дитини в день у групах загального розвитку закладах дошкільної освіти та в закладі дошкільної освіти № 36 будуть: для дітей віком до 3-х років – 25,00 грн; для дітей віком від 3-х до 7-ми років (в тому числі для дітей класів віком 6 років) – 30,00 грн; для дітей, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС: до 3-х років – 25,00 грн, від 3-х до 7-ми років – 30,00 грн.

У санаторному закладі дошкільної освіти № 29: для дітей віком до 3-х років – 35,00 грн; для дітей віком від 3-х до 7-ми років – 40,00 грн.

У групах компенсуючого типу закладів дошкільної освіти №№ 5, 9, 21, 39, 38: для дітей віком до 3-х років – 25,00 грн; для дітей віком від 3-х до 7-ми років – 30,00 грн.

У закладі дошкільної освіти № 28: в групах з цілодобовим перебуванням дітей – 40,00 грн; в групах з 12-годинним перебуванням дітей – 30,00 грн.

Батьки та особи, які їх заміняють, вноситимуть плату за харчування дітей у закладі дошкільної освіти у розмірі 60 % від вартості харчування на день. Однак оплату за харчування дітей у закладах дошкільної освіти у розмірі 50% зменшать для батьків, у сім’ях яких є троє і більше дітей.

Для дітей закладів дошкільної освіти з сімей, які належать до інших територіальних громад, батьківська плата становитиме 100 % від вартості за харчування на день.

Безкоштовно у дитсадках годуватимуть дітей:

- військовослужбовців Збройних сил України та інших військових формувань, створених у відповідності до чинного законодавства України, співробітників правоохоронних органів, – на період їх відрядження для участі в здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації (на підставі довідок, наказів тощо, виданих відповідними уповноваженими органами). Дозволити переносити термін безкоштовного харчування дітей з моменту надання відповідних документів на визначену кількість днів, що відповідає періоду перебування батьків в районах здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації;

- загиблих (померлих) військовослужбовців та осіб з інвалідністю внаслідок війни з числа учасників АТО або учасників здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації;

- осіб з інвалідністю внаслідок війни з числа учасників АТО або учасників здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації (на підставі копії відповідного посвідчення);

- працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов’язків;

- у сім’ях, де сукупний дохід на кожного члена сім’ї за попередній квартал не перевищував рівня забезпечення прожиткового мінімуму (гарантованого мінімуму), який щороку встановлюється законом про Державний бюджет України;

- дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з інвалідністю;

- у санаторному закладі дошкільної освіти (групах) – для дітей з малими й затухаючими формами туберкульозу, у спеціальних закладах дошкільної освіти (групах), інклюзивних групах – для дітей, які потребують корекції фізичного та розумового розвитку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.