Як Луцьк будуть розвивати до 2030 року

Як Луцьк будуть розвивати до 2030 року
У Луцьку планують затвердити стратегічні цілі розвитку міста до 2030 року.

Про це йшлося у понеділок, 28 січня, під час засідання комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

Директор департаменту економічної політики Олександр Озінович розповів, що серед напрямків, які пропонують розвивати до 2030 року – відкритість міста, підтримка та розвиток місцевого бізнесу, сучасне міське господарство та комфортні умови для лучан і гостей міста.

Після затвердження цілей визначать заходи, які будуть впроваджувати впродовж наступних років.

За словами Олександра Озіновича, департамент звертався для виділення півмільйона гривень на розробку якісної стратегії розвитку міста, однак кошти поки так і не виділили.

«Сам перелік сформований досить якісно, там є багато напрямків, важливих для Луцька. Але я б хотів бачити реальну стратегію розвитку міста – один-три пріорітети, які будуть розвивати місто. Зокрема, економіку Луцька, туристичний потенціал», - зауважив депутат Тарас Шляхтич.

Обранець громади Андрій Покровський додав, що потрібно враховувати економічну ситуацію в державі і захищати місцевих інвесторів при подальшому розвитку міста:

«Ми повинні захищати місцевого інвестора і не давати виводити капітал, трудові ресурси з міста. Бо фахівці виїжджають, капітал виводиться. Тому я вважаю, що основна ціль для міста і громади – зберегти капітали, які поки існують у місті. Стосовно розвитку і рухів вперед, я б сказав, що це кропітка і комплексна праця усіх учасників процесу: починаючи від влади і закінчуючи підприємцями».

Відтак, Андрій Покровський каже, що повинен бути повноцінний діалог між усіма учасниками процесу, потрібно домовлятися, шукати компроміси.

У свою чергу, голова комісії Борис Смаль висловив сумнів, що стратегія розвитку обійдеться у 500 тисяч, адже це – величезна робота. До того ж, за його словами, досконало розробити такий документ, прописавши усі моменти, майже неможливо.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
сидіти і чекати того часу, коли багаті гейропці приїдуть оглядати руїни луцького замку та засиплять гейрами базар! Туризм нам допоможе!
Відповісти
В місті - тотальний пиз*ець! Не прибирають сніг, щодня по 50 чоловік в травмпункті з переломами, розвалили громадський транспорт, закривають маршрути, які роками існували і повністю влаштовували людей, скоро втретє піднімуть вартість проїзду, свіжовідремонтований міст на пр. Перемоги вкривається тріщинами, гроші, що можуть бути використані на щось реально корисне, витрачаються на всіляки танцульки, ілюмінації і безглуздий ремонт вул. Лесі Українки за 8 мільйонів... І в той час необраний громадьою прислужник Укропу Пустовіт засипає брехуна-піараста Поліщука величезними преміями. За що? За клоунаду з зав'язуванням очей? Чи за брехню жителям міста про ремонт дворів? Цю окупаційну владу, що танцює під дудку бандита-сцикуна, що проживає в Швейцарії і носа сюди вже не потикає, давно час викинути з насиджених крісел і відправити за грати за відкати і брехню! А той, хто проголосує за тенісний стіл чи "День кварталу" з заштатними співачками і копієчними "призами" - проголосує за розвал свого міста. СТОП УКРОП!
Відповісти
"голова комісії Борис Смаль висловив сумнів, що стратегія розвитку обійдеться у 500 тисяч, адже це – величезна робота" звик красти мільйонами
Відповісти