Епіфаній розповів про відносини з Московським патріархатом

Епіфаній розповів про відносини з Московським патріархатом
Митрополит Київський і всієї України Єпіфаній заявив, що готовий до діалогу з так званим Московським патріархатом, якщо у його представників з'явиться відповідне бажання.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню "Новое Время", передає УНН.

На питання про те, чи веде митрополит дискусію з кимось із вищого духовенства Московського патріархату, Єпіфаній відповів: "Ні, абсолютно".

"Після об'єднавчого Собору і отримання томосу я ні разу не перетинався з ієрархами і духовенством вже Російської православної церкви України. Тобто у них немає бажання вести діалог, немає аргументів. Але я готовий до спілкування, готовий знаходити час для діалогу про єднання всіх православних в єдину церкву. Однак з їх боку, очевидно, такого бажання немає ", - повідомив митрополит.

Як повідомляв УНН, раніше президент Росії Володимир Путін заявляв, що ініціатори нового церковного проекту в Україні грубо втручаються в церковне життя, нагадуючи тим самим безбожників, які переслідували священиків і віруючих в XX столітті.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ПЦУ, церква
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нас вітали турки і піндоси, дарували церкви і томоси. А якщо ніхто не визнає, то підемо до грекокатоликів! О!
Відповісти
У РПЦ 22 міліони прихожан, в УПЦ близько 15млн прихожан. У вас ПЦУ набереться 5млн і не визнанні ні одною з церков крім Константинополя.
Відповісти
Але запах той же. Монахів в УПЦ 5000, у КП 200, у УГКЦ 2000. Де ж кріпша віра?
Відповісти
Але запах той же. Монахів в УПЦ 5000, у КП 200, у УГКЦ 2000. Де ж кріпша віра?
Відповісти
8 лютого вшановують пам'ять святого Федора Студита,уникайте цього дня сварок та помиріться з сусідами, якщо ви живете не в злагоді.Не беріть гріх на душу
Відповісти
єбі..фаню!
Відповісти
Якщо МП біситься, значить вірний шлях вибрала українська церква. А на крємлєботів пофіг, вони скільки жовч не виділяють, успіх України не зменьшується.
За 2-3 роки люди розберуться, де церква визнана, а де московська сєкта.
Відповісти
Якщо більшість громад перейде в Украінську церкву то буде визнання ,але наш бидлонарод ,попри знущання над ним кацапів і іх церковних слуг і далі лиже лапи іхнім попам ,рахуючи іх канонічними .Ніяка історія цих хохлів навчити не мооже ,що одвічний іх ворог -це Рросійчька орда ,разом з іі релігією .
Відповісти