Брехня і маніпуляції: як «Аверс» «підлив масла у вогонь» подій в Жидичині

Брехня і маніпуляції: як «Аверс» «підлив масла у вогонь» подій в Жидичині
Телеканал «Аверс» однобоко і викривлено подав інформацію щодо подій, які відбувалися навколо переходу храму у Жидичині Ківерцівського району до Православної церкви в Україні.

Про це розповіла у Facebook уродженка Жидичина, очільниця рекламної агенції «СІД Інформ» Ольга Бондарук.

За словами Ольги Бондарук, своїм сюжетом «Аверс» ще більше розпалював ворожнечу, що утворилася в селі на релігійному ґрунті та ускладнював ситуацію, показуючи неправдиву інформацію, а також замовчуючи невигідну.

Зокрема, журналістка «Аверсу» Наталка Поліщук вишукувала «чужих» людей, спекулювала абревіатурою, розпитуючи звичайних, здебільшого старшого віку людей про ПЦУ і УПЦ і ловлячи їх на тому, що вони нібито плутаються у цих поняттях.

«Неправдиве висвітлення події: чомусь не показали як відбувалась служба, не розказали про стрілянину, підпал монастирської економії, не розповіли, що відбулись збори, що релігійна громада проголосувала за перехід в Православну Церкву України. Одним словом, все в традиціях Аверсу».

У коментарях до допису Ольги Бондарук, до слова, немає жодного аргументу у виправдання чи підтримку сюжету «Аверсу». Натомість люди пишуть, що вже і не здивовані з таких методів роботи його журналістів.

Нагадаємо, 23 лютого настоятель Свято-Миколаївського храму УПЦ (МП) села Жидичин, протоієрей Володимир Гелета відкрив прицільний вогонь з вогнепальної зброї по людях, які мирно грілися біля вогнища охороняючи храм. Окрім того, на території Жидичинського монастиря підпалили хліви з худобою.

Напередодні ж, 17 лютого, у селі Жидичин відбулися збори релігійної громади, на яких проголосували за перехід Свято-Миколаївського храму до ПЦУ.





Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бачу що скурвився .А чий він ?
Відповісти
Почекайте, може телебачення Білорусі покаже свою версію. Є купа відео. Може Бацька дасть команду?
Відповісти
хорошиє сапогі, надо брать)
дякуємо за рекламу, обов'язково подивимось.
Відповісти
полішук це діагноз
Відповісти
Сучка з Аверсу приіхала провокувати .Самий паскудний канал який існує на Волині ,вже давно перестав дивитись цей канал .
Відповісти
Аверс єдиний канал.що показує правдиву інформацію.Побільше б таких журналістів. як Наталка Поліщук.
Відповісти
Почекайте, може телебачення Білорусі покаже свою версію. Є купа відео. Може Бацька дасть команду?
Відповісти
Єдиний канал, який не побоявся взяти інтерв'ю у Шарія
Відповісти
"відкрив прицільний вогонь " а це як? У когось попав, як ви визначаєте прицільний чи ні? Може таке трактування і є розпалюванням?!
Відповісти
Канал підстилка укропівська, не довго тій нечисті на Волині сидіти.
Відповісти
Телеканал навідміну від інших не боїться висвітлювати інформацію якою вона є. Журналістка об‘єктивно висвітлила інформацію. Якщо комусь не подобається, не дивіться. Вмикайте пороха канал - 12. Який зомбує людей та виконує смердючі завдання зрадника який обкрадає український народ і організував бізнес на війні. Аж бридко...
Відповісти
І вона ще сміє когось з винувачувати про брехню при тому сама бреше порохоботка ліцимеркам!
Відповісти
Лучани приїхали молитися і обманюють,що були вночі,а ще називаютя православними.Ганьба. Вночі були одні "активісти",які "святкували"перемогу "Вони і бочку палили,і ченці носили їм підіграватися чай.вони гульдибасили до ранку,ганялися під вікнами священика. було вітряно і весь дим і кіптява вся з вітром неслася на дім священика. Хто дозволив під памятником архітектури устроювати гульбище? Жидичинський депутат -"активіст" де були ті жіночки в той час з Луцька? Ганьба брехунам... Дякуємо журналістам ,що в своїх питанях до "молящи" розкрили правду..А правда очі коле-однозначно
Відповісти
Дякуємо телеканалу ,що допоміг вияснити ХТО Є ХТО.
Відповісти
На зборах проголосувало 383 людини
1 людина проти.А на зборах парафіяни УПЦ проголосувало 264 людини і всі підписалися за збереження того статусу ,який є . Чому рейдернули храм? Що ми порушили Ольго???
Відповісти