У Ковель приїхав Петро Порошенко. ФОТО. ВІДЕО

У Ковель приїхав Петро Порошенко. ФОТО. ВІДЕО
У Ковель з візитом прибув Президент України Петро Порошенко.

Глава Держави приїхав до міста у четвер, 14 березня.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Поліцейські, техніка і виставка від лісівників: як у Луцьку готуються до приїзду Порошенка. ФОТО

Як стало відомо, візит Президента перенесли через те, що Порошенко напередодні їздив на передову до військових.

Зазначимо, Гарант під час візиту зі сцени спілкуватиметься з місцевими жителями.

Нагадаємо, востаннє Петро Порошенко приїжджав на Волинь 15 січня. Тоді він привіз в область Томос та поспілкувався з волинянами у Луцьку, Рожищі та Ківерцях.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Про що у Луцьку говорив Петро Порошенко

А перед тим на сцені присутніх розважав гурт "Плач Єремії". Так, на площі біля мерії зібралися сотні людей. Чимало з них - з прапорами України. Згодом перед людьми виступив Вадим Свириденко – уповноважений Президента України Петра Порошенка з питань реабілітації учасників АТО.

Опісля перед ковельчанами виступив дипломат Дмитро Чекалкін.



«Я знаю всіх кандидатів і абсолютно впевнений, що ніхто не зміг би так гідно представляти країну на міжнародній арені, окрім Петра Олексійовича», - сказав він.

Присутнім демонструють ролик про досягнення Президента з 2014 року. Йдеться про народження нової армії, досягнення децентралізації, безвізовий режим, надання томосу.


Згодом на сцену вийшов Петро Порошенко. Там же, поруч, стояли двоє волинських нардепів - Степан Івахів та Сергій Мартиняк. Президент нагадав, що колись у Ковелі пообіцяв належним чином вшанувати воїнів УПА. Тепер вони визнані на державному рівні.

Окрім того, за словами Петра Порошенка, воїни з Волині - одні з найкращих в країні. Тож він подякував ковельчанам і усім волинянам, які підтримують армію.

«11 ковельчан полягли... Але ми ніколи і нікому не дозволимо поставити країну на коліна», - наголосив він.

Далі ж Порошенко зауважив про економічну складову і потенціал Ковеля. За його словами, Волинь експортує чи не найбільше товарів у ЄС - 80%. А коли з Ковеля зроблять потужний шлях до польського Грубешева, місто стане центром торгівлі.

«Не тільки армія, мова, віра, безвіз, Нова школа, децентралізація - ще низка досягнень попереду. Від Дніпра до Луцька, від Ізмаїла до Маріуполя ми говоримо Путіну, що не віддамо країну, нікому не дамо хазяйнувати на нашій землі», - відзначив Порошенко.

Такі слова усі привітали оплексами.

Президент зауважив, що найбільша ціль - подолати бідність, передусім серед пенсіонерів. Тому пенсії зростуть для кожного. 200 тисяч волинян отримають підвищення пенсії.

Ті ж, хто отримує мінімальну пенсію, отримають виплати на понад 2 тисячі гривень. Також ще одним кроком у боротьбі з бідністю Петро Порошенко назвав монетизацію пільг.

Окрім того, у контексті розповіді про програму підтримки багатодітних сімей Порошенко зауважив, що для Волині ця програма – особливо актуальна, адже тут таких сімей – чимало.

«Українців має бути більше. Я вам це кажу на власному прикладі, адже у мене – 4 дітей. І що важливо – від однієї жінки», – усміхнено сказав Глава Держави. Він нагадав також про важливість інклюзивної освіти і роль його дружини у розвитку цього напрямку.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Порошенко на Волині зворушливо розповів про кохання всього життя

На завершення ж кількатисячний натовп разом з Президентом України заспівав Гімн та почав розходитися під вигуки "Слава Україні".




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дякуємо товарищу пороху за наше счастливе дитинство
Відповісти
бидлоти комуняцької в ковелі ще багато.А палиться вона як завжди,на слові товарищ.
Відповісти
поскольку это наша страна с ее проблемами, которые нужно решать при любых обстоятельствах. Поэтому заседание Рады регионального развития – это было достаточно важное мероприятие...-уви-це одеса.
Відповісти
Останні новини
У Ковель приїхав Петро Порошенко. ФОТО. ВІДЕО
14 березень, 2019, 19:07