Луцькі депутати не захотіли безкоштовно встановлювати лічильники пільговикам

Луцькі депутати не захотіли безкоштовно встановлювати лічильники пільговикам
У Луцьку депутати міської ради не погодили встановлення лічильників індивідуального обліку газу пільговикам за бюджетні гроші.

Про це йшлося у середу, 24 квітня, під час сесії Луцькради.

Група депутатів (Андрій Покровський, Микола Яручик, Юлія Вусенко, Алла Надточій) винесли на розгляд сесії «Програму встановлення індивідуальних лічильників газу у квартирах пільгової категорії мешканців Луцька на 2019–2020 роки».

Під час сесії депутат Алла Надточій розповіла, що до обранців громади неодноразово зверталися люди з проханням допомогти у встановленні лічильників.

«Ми вели перемовини і з комітетами Верховної Ради, і просили інвестиційні програми на встановлення лічильників, але отримали відмови. Закон постійно змінюється, норми на газ змінюються, цінова політика не є стабільною, тож потрібно звернути увагу на тих, хто потребує нашої підтримки», - відзначила вона.

За словами Надточій, встановлення одного лічильника обходиться в 4000-4500 гривень, що непосильно для пільговиків. До того ж, подібні програми успішно діють в інших містах.

Натомість в.о. мера Григорій Пустовіт відзначив, що відповідно до законодавства не можна купувати лічильники за місцеві кошти.

«Єдиний пільговик у цій історії – пан Фірташ», - додав він.

Депутат Юлія Вусенко відзначила, що лічильники можна встановлювати згідно з законом і навіть зекономлені на сплаті за газ 50 гривень завдяки лічильникам - можливість придбати незахищеним верствам населення хліб. До реалізації програми також хочуть долучити меценатів, аби допомогти пільговикам.

Зрештою, більшість депутатів не підтримала проект рішення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Може накінець "дійшло",що потрібно читати Закони України.Лічильники в кожне помешкання мають бути встановлені до 2021 року,а до того оплата по Постанові КМ №203 зі змінами в кого вони відсутні.Встановлення за рахунок надавача послуги,товару.Все.
Відповісти
Останні новини
Луцькі депутати не захотіли безкоштовно встановлювати лічильники пільговикам
24 квітень, 2019, 16:26