Митрополит Михаїл скоро може замінити Епіфанія, - ЗМІ

Митрополит Михаїл скоро може замінити Епіфанія, - ЗМІ
Деякі представники вищого духовенства ПЦУ вважають, що в умовах зміни влади, коли церква втратила підтримку держави і несе чималі втрати, потрібно змінювати керівництво української церкви.

У зв'язку з тим, що глава ПЦУ Епіфаній проявляє себе як неефективний керівник. А всім незадоволеним ієрархам він загрожує відлученням від церкви через Константинополь. Тому деякі церковники прийшли до висновку, що на даному етапі ПЦУ необхідний більш вольова, рішуча і авторитетна людина, ніж Епіфаній. Про це виданню «Страна» повідомили джерела в церковних колах.

За інформацією джерела, основним претендентом на місце Епіфанія є митрополит Луцький та Волинський Михаїл.

"Основним претендентом на місце глави ПЦУ називають митрополита Луцького і Волинського Михаїла Зінкевича, який користується гарною підтримкою і у основних спонсорів церкви. Не варто забувати, що сам Зінкевич не поспішає міняти свою конфесію - його єпархія, як і раніше юридично відноситься до УПЦ КП", - йдеться у повідомленні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І усе здасть в оренду
Відповісти
" ...який користується гарною підтримкою і у основних спонсорів церкви " ! Ото аргумент ! То вже 3,14... . Я все вважав, що церква користується підтримкою божою, а виявляється. що спонсорською. Значить не раби божі, а раби спонсорів ! А щодо самої статті, то складається враження, що сам Михаїл її зміст і надиктував !
Відповісти
А то вже заколот і церковна зрада !
Відповісти
ВолиньПост - молодці! Цитата з Вікіпедії: "Страна.UA - критикується за проросійську і антиукраїнську редакційну політику, а також маніпулятивну манеру подачі інформації".
Відповісти
Ще одному кортить влади, коли вже наїдяться, я так думаю в них перш за все мало би бути служіння Богу і людям , а не якомога швидше втиснути свою же в крісло головуючого ПЦУ.
Відповісти
Жажда власті,
Відповісти
Нінішня церква -це бізнесова стуктура ,там Бога нема ,про кацапську навіть говорити не хочется ,бо там ще присутня путінська політика ,впливу на мізки людей України .
Відповісти