Волинський священник заявляє про погрози вбивством

Волинський священник заявляє про погрози вбивством
Протоієрей Володимир Мелесь з села Садів Луцького району подав заяву до поліції, у якій вказав, що йому погрожували невідомі чоловіки з гранатами.

Про це повідомили у пресслужбі Волинської єпархії УПЦ (МП).

Нагадаємо, 31 березня 2019 року невідомі побили неповнолітнього сина священика Василя.

Також зазначимо, що 6 квітня, за словами протоієрея, його з родиною вже намагались виселити з церковного будинку місцевого храму, який перейшов до ПЦУ.

Зазначають, що 4 вересня, о 20:30 до будинку, де мешкає настоятель, завітали непрохані гості. Вони не представились, але заявили, що є представниками однієї з радикальних організацій.

Отож, як повідомили в єпархії, вони прибули з ціллю виселити чоловіка з будинку та почали вимагати документи на будинок.

На відповідь священника, що йому немає куди йти, мовляв, це дім, в якому він проживає законно та звершує богослужіння, а документи взагалі знаходяться не у нього, молодики вдались до погроз не тільки на адресу родини Мелесів, але й адвоката.

Згодом невідомі наголосили, що вони мають з собою дві гранати та хочуть, щоб усе пройшло мирно.

«Нічого не добившись від священника, молодики поїхали у невідомому напрямку, наголошуючи, що будуть чекати «розумного» рішення від отця Володимира та його сім’ї», – повідомили у пресслужбі єпархії.

Як наслідок, 5 вересня протоієрей Володимир звернувся з заявою до правоохоронних органів за статтею 129 Кримінального кодексу України (Погроза вбивством).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
РПЦ має бути заборонено в Україні.
Відповісти
Що за брехня,,,,навіщо ви це пишете!!!в садові вже інший батюшка якого вибрала громада,а Валодя не хоче уступати будинок який належить громаді а не йому.то придумує різну не сумісництво.в нього хата в селі ЗАбороль та квартира в луцьку.а йому все мало.....пирожок....
Відповісти
Шолом.
Відповісти
Перед Законом мають бути всі рівні.За погрози потрібно покарати.
Відповісти
Схоже ці непрохані радикально налаштовані особи відносять себе до іншої релігійної громади. Як кажуть: який пастир така і паства.В них такі протизаконні насильницькі методи - норма.
Відповісти
Якщо радикали погрожують позбавити життя то вважаю що настав час заборонити незаконні радикальні угрупування та вилучити зброю і та інші небезпечні предмети.Люди терплять, але терпіння теж має край.
Відповісти
Я за те щоб в країні діяли законні формування, армія, поліція. Інших не повинно бути!!!! Ми ж цивілізована Держава! Якщо в нас радикали будуть по домівках з погрозами ходити ( неважливо до кого) то що ж це за країна. Це вже не один випадок.
Відповісти