«Формула Штайнмаєра»: у Луцьку створять комітет протидії капітуляції та влаштують мітинг під ОДА

«Формула Штайнмаєра»: у Луцьку створять комітет протидії капітуляції та влаштують мітинг під ОДА
У Луцьку зібрали лідерів громадських організацій, політичних партій і просто небайдужих громадян, аби обговорити і скоординувати план дій щодо підписаної напередодні «формули Штайнмаєра». Результат – створення комітету протидії капітуляції та організація мітингу під Волинською ОДА.

Зустріч з цього приводу відбулася 2 жовтня на Меморіалі Вічної слави поблизу пам'ятника Героям Небесної сотні.

«Зеленський йде курсом капітуляції України. Крок за кроком він наближає державу до прірви. «Формула Штайнмаєра» – це пролог української капітуляції. Далі буде зустріч у Нормандському форматі. Вона має всі шанси стати аналогом Мюнхенської змови 21-го століття», – написав Микола Федік у своєму дописі в соцмережі.

Нагадаємо, 1 жовтня учасники Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з урегулювання ситуації на Донбасі погодили і підписали так звану «формулу Штанмайєера». Документ передбачає запровадження закону про особливий статус окупованої частини Донбасу після проведення там місцевих виборів, згідно з законодавством України, та підтвердження вільного і демократичного проведення спостерігачами від ОБСЄ.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Наближає державу до прірви»: що пишуть про «формулу Штайнмаєра» відомі волиняни.

До слова, акції протесту відбулися вже у декількох містах України.



На післяобідню «польову нараду» зібралося близько 50-ти небайдужих лучан. Серед них – активісти, громадські діячі, молодь. Приєднувалися до обговорень і звичайні перехожі, які ставали випадковими свідками акції.

«Повне виконання «Формула Штайнмаєра» передбачає не мир, а перенесення війни в Київ, на західні регіони нашої держави. Конфлікт затягнеться на роки, Москва радіє, Медведчук радіє, радіють, так звані ДНР і ЛНР, звичайно, що в цих умовах ми мовчати не можемо. Ми повинні зупинити капітуляцію країни перед Москвою», – чітко зазначив ініціатор зборів, депутат Луцькради Микола Федік. До того ж, сказав, що місце для зустрічі обрав дуже символічне – пам’ятник Героям, які полягли на Майдані.

Шляхом переговорів під час колективної наради вирішили створити «Комітет протидії капітуляції» – орган, який буде координувати дії і «тримати руку на пульсі».



Депутат Луцькради Павло Данильчук запропонував також влаштувати зустрічі із правлячими гілками волинської влади – секретарем Луцької міської ради Григорієм Пустовітом та головою Волиньради Іриною Вахович, тим самим дізнатися і їхню позицію щодо ситуації. Також повідомили, що ініціюватимуть скликання позачергової сесії.

«Не можна допустити, щоб долю України вирішували її вороги, друзі її ворогів і зрадники», – зауважує Микола Федік.

Окрім цього, екс-боєць полку «Азов» Андрій Дяченко запропонував зібрати завтра, 3 жовтня, мітинг під стінами Волинської обласної державної адміністрації. Зустріч анонсують на 10:00 і закликають доєднатися усіх небайдужих.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Обласна рада вже повинна зібратись і сказати ФЕ Зеленському і його діям .Чого чекають ?
Відповісти
А чо організація мітингу під Волинською ОДА???
Назбиралося барбосів.Може біля Донецька проведіть.Чо тут двіжувати-на передову йдіть рішати!!!!
Херої
Відповісти
Микола Федік звертаюсь до Вас. А Ви в АТО чи як зараз називається ООС були? На передовій в окопі сиділи зимою? Чого ляпажєте язиком що Зеленський оголосив капітуляцію? Якщо всього не знаєте не брешіть. Сходіть на війну, посидіть в окопі. Подивіться іншими очима я ик гинуть не винні ні вчому люди.
Відповісти
Останні новини
«Формула Штайнмаєра»: у Луцьку створять комітет протидії капітуляції та влаштують мітинг під ОДА
02 жовтень, 2019, 16:07