Наступного року критично подешевшає картопля

Наступного року критично подешевшає картопля
Наступного року ціни на товарну картоплю можуть впасти до критично низьких.

Вже сьогодні виробники картоплі озвучують найгірші прогнози — до півтори гривні за один кілограм. Про це повідомляє Agronews, посилаючись на gorod.cn.ua.

Цьогоріч у сезон збору врожаю картоплі ціна за один кілограм товарного продукту доходила до 12-ти гривень. Перекупники в селах не могли заповнити фури картоплею, оскільки вона не вродила у більшості домогосподарств. Головною причиною слабких врожаїв вважають аномальну посуху. Проте на український ринок зайшла іноземна картопля.

Для більшості фермерів картопля – не основна культура, її вирощують ті, хто має відповідне обладнання та технології. Проте вітчизняна бульба — поза конкуренцію у якості з тією ж білоруською чи російською, стверджують виробники.

«Картопля — це стратегічна культура, тому ніколи немає проблем із її реалізацією, є проблеми з ціною. Білоруська і російська картопля ж не конкурентна нашій, вони не можуть дати таку якість, як даємо ми. Вони дають вал, але не якість», — пояснює фермер.

Разом із тим, через імпорт від сусідів експерти прогнозують у наступному році обвал цін на картоплю — до півтори гривні за кілограм. У перспективі це може призвести до ще більших скорочень посівів під картоплю і появи дешевої імпортної продукції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Здешевлюють с/г товар, щоб селянин продавав землю.
Відповісти
Останні новини
Наступного року критично подешевшає картопля
08 грудень, 2019, 06:31