Владика Михаїл їздив у Почаївську лавру: як це пояснює Волинська єпархія ПЦУ

Владика Михаїл їздив у Почаївську лавру: як це пояснює Волинська єпархія ПЦУ
У мережі з'явилася інформація про візит представника Православної церкви України, митрополита Луцького та Волинського Михаїла до Свято-Успенської Почаївської лаври (храму УПЦ Московського патріархату).

Інформація викликала бурхливе обговорення у соцмережах та була опублікована на деяких сайтах з релігійною тематикою.

Інформаційне агентство ВолиньPost поцікавилося у Волинської єпархії ПЦУ, чи справді її очільник відвідував Почаївську лавру і, якщо так, то з яких мотивів.

У коментарі виданню пресслужба єпархії підтвердила, що 9 січня митрополит Михаїл справді був у храмі в Почаєві.

У єпархії зауважили, що священнослужитель - родом із села Лосятин, що поруч із Почаєвом. Тут живуть його родичі, а сам він колись був послушником у лаврі. Тож метою поїздки на Тернопільщину був, насамперед, візит до рідних.

Разом з тим, у єпархії зауважують, що 9 січня митрополит дійсно заходив у лавру послухати колядки.

"Ніяких речей тут не купував, свічок у тому числі. Прийшов не до монахів Московського Патріархату. Взагалі, коли православному трапляється бувати в Почаєві, то зайти і вшанувати святині – це нормально й ніякої сенсації в цьому нема.

В останні роки, коли владика Михаїл мав можливість – приходив слухати різдвяні концерти. Цьогоріч звернув увагу на збільшення кількості російських піснеспівів, що виглядають колядками. Це неприємно вражає і свідчить про панування російського духу в цій українській святині", - йдеться у відповіді пресслужби Волинської єпархії ПЦУ.

Додають, що у Православній церкві України владика Михаїл також є головою синодальної комісії у справах монастирів та чернецтва.

"А лавра – це монастир. Тож владику і з цієї точки зору цікавить її життя, як проходять ремонтні роботи, як співають хори тощо. Бо переконаний: лавра належить усьому українському народові, а в конфесійному значенні в майбутньому належатиме ПЦУ. Прийде час, владика служитиме там літургію", - переконані у єпархії.

Фото з сайту Спілки православних журналістів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 19
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Прийшов, послухав, обі.рав колядки і поїхав.
Відповісти
Вечір колядок, що проходив 9 січня в Преображенському соборі Свято-Успенської Почаївської Лаври є можливість переглянути на веб-сайті youtube та ПЕРЕКОНАТИСЬ на власні ВУХА, як там "багато російських" колядок.
Люди прийшли до Лаври славити Народженого Спасителя!!! Ось що головне.

Краще сказати правду пане Зінкевич.
Відповісти
бог один?
Відповісти
Гнати в шию його!
Відповісти
https://www.youtube.com/watch?v=5QJrrw7KpiU
Відповісти
Це російська колядка????
https://youtu.be/IFjLw9349hU
Відповісти
Зайшов покаятися як і скоро зробить Філарет. Тільки Філарет це зробить привселюдно, а цей по злодійськи.
Відповісти
Почаївська лавра була заснована УГКЦ, а потм окупована РПЦ.
Відповісти
Фото показує, що в лаврі він ніякий не монах, стоїть в цивільному простому одязі. Сам постидався йти туди владикою. Може, шось йому дойде...а може,й ні. Та й взагалі звідти треба з добром виходити, а не знов налаштовувати народ один проти одного
Відповісти
Фото показує, що в лаврі він ніякий не монах, стоїть в цивільному простому одязі. Сам постидався йти туди владикою. Може, шось йому дойде...а може,й ні. Та й взагалі звідти треба з добром виходити, а не знов налаштовувати народ один проти одного
Відповісти
І що?
Керуючий справами УПЦ МП розказав, чому ходить в храм до Філарета Повний текст читайте тут: https://glavcom.ua/country/society/keruyuchiy-spravami-upc-mp-rozkazav-chomu-hodit-v-hram-do-filareta-648954.html
Відповісти
Хрестився вже лівою рукою чи по-європейськи?
Відповісти
Лавра досі у МП ?! недопрацювали
Відповісти
А він як не збреше, то не проживе. І які колядки він прийшов слухати? Його Різдво Христове вже пройшло 25 грудня.
Відповісти
Нехай розповість як він ходить і Jingle Bells співає і танцює :) Ну геть вже...
Відповісти
Колядки в храмі звучали такі ж як і в інших храмах. Думаю що йому просто захотілось зайти в храм на 2 день Різдва помолитись, і в цьому немає чогось поганого, для чого видумувати якусь іншу причину? Покаятись ніколи не пізно! Треба перестати гратись в політику і стати чесним перед Богом, перед собою і перед людьми.
Відповісти
Чому так страшно сказати правду? Ви ж пішли послухати колядки тому що Ваша душа цього потребувала! Повертайтесь в Єдину Апостольську церкву, моліться Богу, співайте колядки разом з людьми! Господь милостивий! а ми всі грішні! Ніколи не пізно покаятись!
Відповісти
Якщо прийшов за покликом серця, з добрими намірами, з почуттям любові до Бога і ближніх то це кардинально змінить відношення до людини. Тільки не потрібно заперечувати і писати про видумані причини щодо відвідування Лаври.Що поганого в тому що душа прагне до Бога, що хочеться слухати колядки і прославляти Бога? Ми надіємось що Ви були в Лаврі з добрими і щирими намірами, а не з каменем в серці.Повертайтесь в церкву!
Відповісти
ЛЮДИ СХАМЕНІТЬСЯ, ОЧІ БОЛЯТЬ ДИВИТИСЬ НА СЕРЕДНЬОВІЧНІ КОМЕНТАРІ. ЛЮДИ БОГ І ЦЕРКВА ЦЕ ВИГАДКА І ДУРНЯ ДЛЯ НЕОСВІДЧЕНИХ ТУПИХ РАБІВ ЯКІ ЖИВУТЬ У ЗЛИДНЯХ ЩОБ ЗДОХНУТИ І ПІСЛЯ СМЕРТІ ЗАЖИТИ :) ЦЕЖ ДУЖЕ ТУПО :) ВКЛЮЧІТЬ ТРІШКИ ІНТЕЛЕКТУ І НЕ ДАВАЙТЕ ПОПАМ ЗАРОБЛЯТИ НА СОБІ МІЛЬЯРДИ. ХОЧА КОЖЕ РАЗ ВЕСЕЛЮСЬ КОЛИ ЧИТАЮ КОМЕНТАРІ ОДНИХ ХВОРИХ ФАНАТИКІВ ДО ІНШИХ, СРІТЬСЯ СРІТЬСЯ, А ЩЕ КРАЩЕ ПОГРИЗІТЬ ОДИН ОДНОГО ЩОБ ЗВІЛЬНИТИ ГЕНОФОНД ЛЮДСТВА ВІД РОЗУМОВООБМЕЖЕНИХ
Відповісти