Хто змагатиметься за крісло мера Луцька

Хто змагатиметься за крісло мера Луцька
Уже незабаром, 25 жовтня, в Україні відбудуться місцеві вибори. Це означає, що в Луцьку врешті офіційно оберуть очільника міста. Донині ж майже 3 роки обласний центр Волині жив без мера, із виконувачем обов'язків.

Інформаційне агентство ВолиньPost зібрало список кандидатур тих, хто уже оголосив про своє бажання поборотися за цю посаду, або ж повідомляв про наміри в інформпросторі. Нагадаємо, висування кандидатів на посади голів рад населених пунктів, кандидатів в депутати розпочалося 15 вересня і триватиме до 00:00 24 вересня.

Нинішній радник міського голови Луцька змагатиметься за посаду мера від партії "За майбутнє". Про це заявляли під час форуму прихильників політичної сили у Луцьку 11 вересня. Зауважимо, що Ігор Поліщук у 2017 році став виконувачем обов'язків мера, секретарем ради після смерті тодішнього очільника Миколи Романюка. Також працював на посадах головного юрисконсульта, заступника голови правління БФ "Фонд Ігоря Палиці "Тільки разом".

Від партії "Європейська солідарність" за мерське крісло боротиметься Юрій Моклиця. заявили про це16 вересня під час конференції, де партійці підтримали його кандидатуру на посаду Луцького міського голови. Юрія Моклицю знають у місті як актора-аматора, громадського діяча та ексзаступника мера Луцька.

Від "Слуги народу" на посаду мера Луцька йде Роман Бондарук. Про це повідомив очільник волинського осередку партії Валерій Стернійчук на своїй сторінці у facebook, адже 31 серпня на з'їзді кандидата на крісло мера у Луцьку не оголосили. Роман Бондарук у жовтні 2010-го обраний депутатом Луцької міської ради, був членом міськвиконкому Луцької міської ради. Раніше Бондарук був головою правління КП "Промбуд–6". Наразі ж він є директором ТзОВ "Волинська друкарня".

Кандидаткою на посаду Луцького міського голови від Громадянського Руху "Свідомі" стала Алла Надточій. Про це лідер "Свідомих" Андрій Покровський заявив 4 вересня під час конференції руху. Алла Надточій із 2015 року – депутатка Луцької міської ради. Нині член ГР "Свідомі" та виконавчий директор організації на громадських засадах.

Про намір балотуватися на посаду Луцького міського голови від "Часу принципових" заявив громадський діяч і бізнесмен Віктор Грисюк. У Луцьку він відомий як організатор фестивалю "Art jazz" та співвласник джаз-клубу "Цитра".

Микола Федік претендує на мерське крісло від ВО "Свобода". Про це він заявив 17 вересня у відповідному відеоролику. Федік - приватний підприємець, депутат Луцької міської ради з жовтня 2015 року (голова фракції ВО "Свобода").

Луцький адвокат Артур Мартіросян теж балотуватиметься на посаду міського голови. Відповідне відеозвернення від опублікував на своїй сторінці у facebook. Зауважимо, що у відео до лучан разом із ним звертається, ймовірно, і його команда: доктор психологічних наук, професорка Жанна Вірна, адвокат Андрій Комар та інші.

За крісло мера Луцька від партії "Голос", ймовірно, змагатиметься Богдан Шиба. Свого часу Шиба був першим заступником голови Волинської обласної державної адміністрації. У 2006 році його обрали мером Луцька, де пропрацював до жовтня 2010 року. Нині Богдан Шиба очолює ДП "Волиньстандартметрологія".


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 31
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ЗаШиБу!!!
Відповісти
Нажаль немає гідних... :( А на манеже - все те-же... :(
Відповісти
Стернійчук виглядає, як юродивий, а Бонарук Роман з штучною посмішкою. У нього все штучне і фальшиве. У вантажники йому б на мясокомбінат.
Відповісти
Ну слуга народу видав кандидата
Відповісти
Десь близько підходить Мартиросян: розумний, виважений, варто підтримати. Поліщук вискочка, без палиці ноль
Відповісти
Один нормальний - це Шиба. Iншi - це зелена безвiдповoдальна поросль. Полiщук з мерством не справився, радником зробили, щоб повчився, а iншi без досвiду. Не буде в мiстi не води, не свiтла....
Відповісти
Жаль,що олігархи заблокували Покровського,залишмлося сміття.
Відповісти
Лучани!Голсуйте за кого-небудь,тільки не за Поліщука і партію За майбутнє!!!!!!! Інакше_РУТИНА!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
Оце так вибір!!!Хоча Шиба можливо і не найгірший варіант.Всі знають-все буде палиця,який сором...
Відповісти
Де коментар правдолюби?
Відповісти
за Пустовіта, який у складний час керує містом
Відповісти
Не дай Боже
Відповісти
Шиба вміє тримати книгу, а Бондарук остаточно уподібнився Стаднійчуку, а .... ну це потім
Відповісти
Допоки у Луцьку по вечорах буде такий нестерпний сморід - ніхто вас не обере!!!
Відповісти
Допоки у Луцьку по вечорах буде такий нестерпний сморід - ніхто вас не обере!!!
Відповісти
Усе дрібнота примітивна.
Відповісти
придивіться до Мартіросяна. дуже і дуже гідний кандидат з компетентним оточенням.
Відповісти
Господи-це анекдот Прищиба ще мало накрав.Ти ж при кориті постійно ще мало.
Відповісти
Да "кращі з кращих", аж страшно стає.
Відповісти
А скільки достойних, професійних, порядних, авторитетних людей могли би стати міськими головами, якби не новий виборчий закон !
Відповісти
Шиба, який на%єр в тебе голос ? Шо твого земляка генсека Славця, шо в тебе - то ж не голос, а картавий голос - і в прямому, і в переносному значенні ! Члєн всіх партій землі волинської ! З такою аморальною поведінкою, з таким минулим - йшов би ти з торбою сливок до Почаєва на прощу, а не на вибори !
Відповісти
Чи буде брати участь у виборах Павло Данильчук?
Відповісти
Немає достойного мера. Але закликаю всіх лучан, волинян і весь український народ підтримати на виборах "Свободу",яка завжди боролась за Україну.
Відповісти
Для повного щастя вибер1ть Котищука
Відповісти
Решалу- мартиросяна- нееет. Шибу с опытом управления- да!
Відповісти
Бондарук вже з рейдерством закінчив? Там тюрма за ним просто плаче і ридає, немає кому ним зайнятись. Немає, на жаль, гідних кандидатів, або хабарники, або підставні особи.
Відповісти
Одна срань дрібна
Відповісти
тільки за команду Покровського, за Аллу Надточій
Відповісти
Подивився я на претендентів,на міського Голову. Сумно стало. Ніхто з них не повинен і близько стояти біля крісла мера. Міг би бути Поліщук,так без Палиці і кроку не ступить. Мер повинен бути в першу чергу ні "вашим" ні "нашим".Тільки господарник ,управлінець,зможе покращити життя жителів міста,а вже потім політичними іграми хай собі займається.
Відповісти
За Грисюка, чи як його там. Той дозволить продавати випивон після 22.00. Правда тільки у його барі, але коли буде мати мерське удостовірєніє зробить філії і мережі шоб і на цукровому могли бухали.
Відповісти
Цікаво хто проплатив цю статтю?
Відповісти