Понад 28% учителів не вміють навіть вмикати ком’ютер

Понад 28% учителів не вміють навіть вмикати ком’ютер
Більше 28% учителів в Україні не вміють користуватися компʼютерами.

Про це заявив заступник міністра освіти Борис Жебровський, ‒ пише ТСН.

Цікаво, що ще у грудні 2011 року сам Жебровський на зустрічі з представниками ЄС з питань освіти заявляв про повну ліквідацію компʼютерної безграмотності вчителів. А нині чиновник виказує невдоволення.

«Ми повинні більш активно впроваджувати новітні технології, вносити новий зміст у систему освіти. Наш обовʼязок ‒ перевчити вчителів, оскільки зараз більше 28% педагогів не вміють навіть вмикати компʼютер», ‒ сказав він.

Слова заступника міністра виявилися несподіванкою після декількох років заяв МОН про вдалу роботу у напрямку подолання тотальної компʼютерної безграмотності вчителів і 100% вміння педагогів користуватися компʼютерами, ‒ йдеться в повідомленні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А як вони будуть знати ПК, якщо більшість учителів "старожили" педагогіки, яким за 50 років. Є такі, що і у 70 уроки дають. Самі завучі подекуди не вміють користуватись. То про що говорити. Тих - на пенсію, дорогу молодим! Молоді все можуть: вони енергійні, творчі і перспективні.
Відповісти
у 3 школі такі тугі тьотки сидять-більша половина
Відповісти
Мають стаж 25 років - мають право на пенсію. А скільки молодих учителів щороку випускається з університетів. Куди їм іти, як та Марія Петрівна уже восьмий десяток розміняла і досі працює.
Відповісти
Ха, бо перед комісією ЄС він очкував і звітувався за витрачені гроші. А тут придумав нову причину - куди їх начебто знову потрібно витрачати. Дайош компутеризацію села Мала Глуша Любешівського району за 24 мільйони!
Відповісти
Дайош старих пердунів на пенцію!!! Дорогу молодим!!! Маразматиків в школах хватає!!!
Відповісти
Пропрацювали учителі до 55 р. - на пенсію. Хай отримують пенсію і займаються репетиторством як такі майстри свого предмету. А на їхнє місце хай приходить молоді і розумні педагоги!
Відповісти
Було б говорити про комп'ютерну грамотність, аби кожна школа бодай побачила комп'ютер. А коли його не було, нема й не буде - то кому потрібна для галочки ота грамотність. Однак більша проблема шкіл - безграмотність, і в першу чергу, саме молодих "вчителів". Бо, приміром, перед "що" кома ставиться або автоматом, або не ставиться навіть попри потуги . Страшно іноді таких прогресивних молодих учителиць
Відповісти
Вік - не ознака компетентності/некомпетентності. Безграмотні можуть бути серед усіх професій і вікових категорій.
Відповісти
Комп'ютерна грамотність вчителя не залежить від держави, а від самого педагога: якщо він хоче іти в ногу з часом, то мусить володіти і комп'ютером, і вмінням сворювати навчальні фільми, презентації, здійснювати пошук інформації в мережі тощо. І це не залежить від віку. Я також уже пенсіонерка з невеликим стажем, але в користуванні комп'ютером можу дати фору і молодим, хоча за фахом я не вчитель інформатики чи математики! Лінуються наші педагоги - ось і вся ціна питання!
Відповісти
я також, але якщо в школі немає можливості для реалізації для своїх планів, школа це стояння на одному місці. Молоді педагоги не йдіть туди працювати, по-перше ви ніколи там не заробите грошей, по-друге - зіпсуєте собі здоровя, по-третє - робитимете багато зайвої дурної роботи, за яку ви нічого не будете мати.
Відповісти
га-га-га. не держите людей за дураков, они все прекрасно умеют. просто ни хрена не хотят делать за теми компьютерами и косят под тупых. я их понимаю. но видели бы вы, как активно они на пенсии гоняют игрушки по компу, ггг.
Відповісти