Волинянка заспіває на «Червоній Руті»

Волинянка заспіває на «Червоній Руті»
Волинську область на Всеукраїнському фестивалі сучасної та популярної музики «Червона Рута-2013» представлятиме 11-річна Діана Шевчук.

Дівчинка мешкає в селі Буяни Луцького району, змалечку займається співами, а професійно – уже п’ять років.

Вона вже є переможницею багатьох вокальних конкурсів. Так, здобула гран-прі на дитячому міжнародному фестивалі «Золотий лелека», перше місце ‒ на міжрегіональному конкурсі холмської пісні «Пісні незабутого краю», перше місце ‒ на всеукраїнському конкурсі народної творчості «Червона калина». А також стала переможницею обласного відбіркового конкурсу «Червона Рута» у жанрі поп-музики, і 26 вересня Діана захищатиме честь Волині на Всеукраїнському етапі конкурсу.

«Для участі у таких конкурсах і фестивалях потрібні чималі кошти на сценічні костюми, запис пісень, а також проживання і харчування у тому місті, де відбувається фестиваль», ‒ розповіла мама юної співачки Олена Шевчук.

За словами пані Олени, вони ніколи не зверталися за допомогою ні до кого – старалися все своїми силами. Однак, підготовка до фестивалю «Червона Рута» потребує чимало витрат.

«Директор Буяніської школи Лариса Степанівна Горинчук порадила звернутися за фінансовою підтримкою до народного депутата України Сергія Мартиняка, який є нашим земляком. Я не дуже вірила і була щиро здивована, як швидко прийшла відповідь, що Сергій Васильович виділив нам кошти на підготовку до фестивалю «Червона Рута». Ми йому дуже вдячні за можливість побувати на такому фестивалі, побачити інших виконавців, показати себе і гідно представити Волинь», ‒ додала Олена Шевчук.

На «Червоній Руті-2013» Діана Шевчук виконає три пісні українською мовою. Перша композиція – волинська пісня у сучасній обробці «Ой на юлойци скрипка грає», друга – на вірш Ліни Костенко «Пряля» у рок і джаз обробці, і третя – українська народна пісня «Під дубиною, під зеленою».

До речі, наразі Діана навчається у школі майстерності при «Червоній Руті» у Києві. Мама співачки розповідає, що навчання відбувається на закордонних прикладах, де дуже популярним є саме народні мотиви. Так, приміром, співає Кристина Агілера.

«У Діани викладачі бачать неабиякий потенціал. Ми починали з естради, потім був народний спів, а зараз більше джаз і рок, ‒ каже Олена Антонівна. – Думаю, саме цим ми і здивуємо на Червоній Руті».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хай щастить!
Відповісти
у Крістіни Агілєри, "на закордонних прикладах" вчимося співати народних пісень! віват, українці!!!
Відповісти
Діана стала дипломантом Червоної рути 2013 в 11 років!
Відповісти
Останні новини
Волинянка заспіває на «Червоній Руті»
01 серпень, 2013, 15:43