У Луцьку відкрили електронне табло. ФОТО

У Луцьку відкрили електронне табло. ФОТО
На проспекті Волі, 4 відкрили «Розумну зупинку»: лучани можуть бачити на електронному табло, які маршрутки прибувають та які щойно поїхали.

Відкриття відбулося 23 серпня.

Табло, а також конструкції з графіком руху маршрутних таксі встановило за власний рахунок луцьке підприємство «Візор».

Установка коштувала компанії 38 тисяч гривень. Відробляти гроші, зі слів луцького міського голови Миколи Романюка, підприємство, очевидно, буде через рекламу на табло.

Встановлювати такі конструкції за кошти міського бюджету або за схемою співфінансування поки що змоги немає, каже мер.

«В наступному році це нереально», - констатує Микола Романюк.

Втім, міський голова зазначив, що графіки руху маршрутних таксі мають бути на всіх без винятку зупинках.

Електронне табло захищене від води. Має антивандальне скло. Програмне забезпечення повністю розробляла компанія «Візор».

Отож, на табло виводиться інформація про місце перебування, розклад, маршрут, запізнення чи випередження графіку руху автобуса. Стежити за цим дозволяють системи GPS-моніторингу, які встановленні на луцьких маршрутках.

Зі слів інженера ПП «Візор» Інни Артемчук, інформація оновлюється кожні 5—10 секунд.

«Користь для звичайного громадянина – бачити, через скільки буде моя маршрутка», - каже Артемчук.

Розробники, як і пасажири, вже помітили суттєвий недолік табло. Його практично не видно вдень. Виправити дефект компанія хоче вже на наступному такому табло, яке планують встановити на зупинці на вулиці Винниченка біля універмагу. Далі - змінюватимуть табло на проспекті Волі.

«Потрібно додати яскравість, можливо, змінити саму конструкцію кріплення. А взимку треба буде врахувати, що буде багато бліків не лише від неба, а й від снігу. Ми бачимо, що треба чіткіші букви, поміняти колір. Червоний буде більш читабельніший», - каже Артемчук.

Якщо навпроти номеру маршрутки на екрані висвітлюються знаки питання, це означає «технічні проблеми»: або транспортного засобу немає, або відключена система GPS, або вона у ремонті, або немає зв’язку з маршрутним таксі, каже інженер.

Окрім табло, на «Розумній зупинці» є також тумби з графіком руху всіх маршрутних таксі, які їдуть повз зупинку. Тут показаний затверджений графік руху у робочі та вихідні дні. Червоним позначені вихідні дні, синім – робочі, а жовта позначка означає, що саме у цей час на цьому маршруті має прийти автобус, який пристосований для потреб інвалідів.

Тобто, аби зрозуміти, о котрій годині прийде ваша маршрутка, потрібно подивитися на табло з номером необхідного маршруту. У верхньому рядку відображаються години. Під ними вертикально – хвилини, о котрій саме на цій зупинці має прибувати маршрутка.

Маршрути руху
Маршрути руху

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 32
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
пане романюк, ви взагалі обнагліли, може краще меньше красти? за 150 баків розповідати казки? навіщо такий т.з. міський голова?
Відповісти
Слабо мені в обличчя таке сказати?
Відповісти
без пробем)))
Відповісти
без проблем, малось, на увазі)))таких т.з. голів треба просто, скажемо так, переобирати, що ми і зробимо)))не сумнівайтеся)))
Відповісти
Подивимось як довго те табло проживе...
Відповісти
непотріб
Відповісти
Людей позатоплювало, купа проблем в місті, а мерія за такі гроші дурнички купує? ГАНЬБА!!!
Відповісти
Де Ви прочитали таке??? "абло, а також конструкції з графіком руху маршрутних таксі встановило за власний рахунок луцьке підприємство «Візор».

Установка коштувала компанії 38 тисяч гривень. Відробляти гроші, зі слів луцького міського голови Миколи Романюка, підприємство, очевидно, буде через рекламу на табло.

Встановлювати такі конструкції за кошти міського бюджету або за схемою співфінансування поки що змоги немає, каже мер."
Відповісти
ТАК ТО!! Читати навчись, недоумку!
Відповісти
Мартинюк як Петро Перший мусить рубати бороди волинським боярам, бо тих до прогресу на мотузцi не затягнеш.

Ич як невдоволенi розумним табло!
Вам тра розумнi автобуси i тролейбуси запустить: не взяв квиточка - копняком пiдзад навулицю!
Відповісти
де ти тут побачив розумність ???
звичайні відкати - ось і вся розумність в цьому.
все зроблене - витвір людей, які поняття не мають як , що і ДЕ, має бути. як воно буде функціонувати, як читається людьми, яка інформативність,як і як і як...
Відповісти
З таким підходом в Україні з 1991 року взагалі б нічого не змінилося. Дивіться самі, що вам краще, прогрес чи "стабільнАсть". А може ви ще впевнені що в ЄС відкатів нема? :) лол
Відповісти
такого т.з. міського голову треба послати на переробку 10млн. грн, яких надибав на посаді міського голови... падонок!!!
Відповісти
Подавайте на мене в суд, якщо Ви, звістно, не боягуз.
Відповісти
навіщо потрібно в суд подавати???таких т.з. голів треба просто ігнорувати,скромненький ти наш,(Ільфа і Петрова почитай), бідолаха десятимільйонний)))коли був головою ОДА всього 240000 тисяч заробляв, а тут так поперло))) чого б то?)))
Відповісти
Багато працюю та мало в тирнеті сиджу. Спробуйте і Ви так. Теж попре.
Відповісти
вашу працю ми вже оцінили, всього-навсього 10 млн. грн щорічно))) і це все тільки міського бюджету)))
Відповісти
Електронне табло - цілком нормальне явище, але на фото встановлений об'єкт породжує досить протиречиві враження. Особливо його здатність відзеркалювати... Електронне табло потрібне, але більш якісне.
Відповісти
Як завжди - у Луцьку все не по-людськи!!! А раніше при тестуванні не можна було побачити, що воно "невидиме"!!!??? Тоді нахріна його таке було ставити?! Чухрій прогнувся...
Відповісти
ну якщо чухрій за це платив, то яка різниця - хай собі стоїть...
Відповісти
Усьо тім какелам не до вподоби.
Відповісти
каріфан, якщо "тім какелам не до вподоби" те, про що можна подумати, то згадай, про відповідь..."всего четыре карифана делают чудеса")))..." когда-то и я тоже не мог поверить")))
Відповісти
Ну ви земляки і дивні люди... Ну ніяк ви десь не бажаєте йти до цивілізації. В Європі багато де стоять такі табло, а особливо таблиці з рухом міського транспорту (на кожній зупинці). А ви і далі все критикуєте... Пішли б самі краще щось для міста зробили.
P.S. Романюку і компанії яка встановила дане табло + розклад руху щиро вдячний за дану послугу. Маю надію, що транспорт буде їздити згідно розкладу і дані інновації будуть впроваджені на кожній зупинці нашого міста.
Відповісти
Справжній Сільський Дизайн!
Що, що а е-вказівника хоч на ферму монтуй!
Ще б у колекціонера Казмірука пивних наклейок взяли та десь по куточкам приклеїли ... і для "гармонії" те табло на "Пивну Діжку" приліпили.

Відповісти
а wifi там тяне???
Відповісти
а сайт є де реально мона подивитися графік і позиціюваня конкретних машруток????
Відповісти
Вже давно є. Досить зручно користуватись http://www.mak.lutsk.ua/
Відповісти
Може на цьому місці поставити широкий стовп і вищезгаданим коментаторам попробувати лобом його звалити.Думаю що для таких "інтелектуалів" це було б цікавіше.
І ще .В інформації чітко написано = зроблено за гроші фірми,а не міського бюджету.
Відповісти
нащо якийсь стовп ставити - жадність комсомольско-банкірська))) т.з мера(побратима тігіпка, який усе продав, в т.ч. людей) самостійно повалить будь-який стовп, благодійник міський)))
Відповісти
Круто, по суті як в Парижі.
Відповісти
Оці чотири євврейські тори навколо табло мене забавляють.
Вірю, що "нагнули" Чухрая,правда він СВОЄ візьме потім.
Але дизайн, форма, зміст, функціональність, зручність та ЗРОЗУМІЛІСТЬ у цих барабанах-( ще вони нагадують молитовні Буддистьки млинки -( хто бачив- розуміє"), нажаль відсутні
Резюме-
Дорого.
Безглуздо.
Незручно.
Негарно.
Відповісти
Романюк нагадав мені нагадав анекдот про чукчу і табло.. хай собі таке табло біля міськради поставлять і дивляться на нього
Відповісти
Останні новини
У Луцьку відкрили електронне табло. ФОТО
23 серпень, 2013, 12:42