На Волині продовжили осінні канікули у школах

На Волині продовжили осінні канікули у школах
Осінні канікули у навчальних закладах Волині будуть продовжені до 7 листопада.

Про це стало відомо під час позачергового засідання Волинської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, яке відбулося сьогодні, 26 жовтня 2021 року, - інформує пресслужба ВОДА.

Як розповіла головний державний санітарний лікар області Наталія Янко, Волинь побила антирекорд – захворюваність на COVID-19 як в області, так і в Україні перевищила пікові показники за увесь період пандемії.

«Лише за останню добу в області зареєстровано 555 випадків захворювання на COVID-19 та 13 летальних випадків, при цьому 97 % госпіталізованих, як і раніше, це – невакциновані громадяни, – зауважила Наталія Янко. – Також турбує ріст захворюваності дитячого населення, який у порівнянні з попереднім тижнем зріс на 72%. Тому вважаємо за необхідне вжити додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів на території окремих територіальних громад, де певні показники перевищують норму та відповідають «червоному» рівню епіднебезпеки».

Зважаючи на те, що протидіяти поширенню коронавірусної хвороби можна, створивши колективний імунітет шляхом щеплення населення, голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко доручив посилити роботу щодо проведення вакцинації від коронавірусної хвороби COVID-19 та дотримання обмежувальних протиепідемічних заходів.

Також, аби протидіяти поширенню COVID-19, голова облдержадміністрації рекомендував учасникам дослухатися до пропозицій МОН та МОЗ і продовжити канікули у навчальних закладах області до 7 листопада.

Як зазначила начальниця управління освіти і науки ОДА Людмила Плахотна, з 18 листопада здобувачі освіти 91 навчального закладу перебували на канікулах, з них 48 на цьому тижні продовжують навчатися дистанційно, решта – на канікулах. Загалом до 7 листопада на канікулах будуть 434 школи.

Учасники засідання одноголосно прийняли рішення й щодо продовження осінніх канікул у закладах середньої освіти до 7 листопада (включно) 2021 року для учнів 1–11 класів. Адже, незважаючи на те, що кожна школа призначає дати канікул на свій розсуд, є загальні рекомендації для всіх навчальних закладів від Міносвіти.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Опалювати дорого. От і весь секрет. А потім червона зона і дистанційне навчання. Всі все давно зрозуміли, але дехто продовжує забріхуватись
Відповісти
Нарешті правильне рішення. І нічого не станеться, якщо дистанційне буде. Будуть всі здорові та живі, будуть вчитись. Хто не хоче вчитись, тому й школа не допоможе. Тим більше краще школи прикрити , а ніж бізнес. ЛНТУ ще й не опалюється. Крім того, що хворіють, так діти ще й мерзнуть.
Відповісти
Останні новини
На Волині продовжили осінні канікули у школах
26 жовтень, 2021, 21:09