Чи вплине 1000 грн за вакцинацію на субсидії: пояснення прем’єр-міністра України

Чи вплине 1000 грн за вакцинацію на субсидії: пояснення прем’єр-міністра України
Програма виплати українцям 1 тис. грн за повний курс вакцинації проти COVID-19 спрямована на підтримку тих напрямків економіки, які найбільше постраждали від коронакризи, зокрема креативні індустрії, внутрішні перевезення та музеї. Про це на годині запитань до уряду в парламенті заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, - йдеться на Урядовому порталі.

«Це десь 6 тис. суб’єктів бізнесу, на які коронавірус вплинув надзвичайно негативно. І у них загроза втрати робочих місць, зменшення сплати податків», – сказав він.

Денис Шмигаль запевнив, що люди цією 1000 грн зможуть оплатити послуги на визначені напрямки – придбання квитків у кінотеатр, театр, на концерт, на заняття спортом та подорожі Україною потягом або літаком тощо. І використати ці кошти можна буде за допомогою віртуальної картки через Дію.

«Що дуже важливо – ця 1 тис. грн не буде оподатковуватися і не буде враховуватися при розрахунку субсидій. Тобто ця 1 тис. грн не вплине на субсидії, які отримують люди», – наголосив він.

Також прем’єр-міністр розповів, що влада спрямовує на програму цьогоріч 3 млрд грн, а також ще 3 млрд грн – на початку наступного року з можливим розширенням фінансування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А на якій підставі ця тисяча не буде оподатковуватись? Знову держава закон порушує?
Відповісти
Останні новини
Чи вплине 1000 грн за вакцинацію на субсидії: пояснення прем’єр-міністра України
20 листопад, 2021, 07:17