У луцькій лікарні почали вакцинувати проти COVID-19 підлітків. ВІДЕО

У луцькій лікарні почали вакцинувати проти COVID-19 підлітків. ВІДЕО
У Луцькій міській дитячій поліклініці щеплюють дітей проти COVID-19. Це єдиний медзаклад в обласному центрі Волині, де вакцинують дітей віком від 12 до 18 років.

Про це повідомила Суспільному директорка медзакладу Оксана Лєщинська.

Охочих вакцинуватися щеплюють в поліклініці двічі на тиждень: у вівторок і четвер за попереднім записом. Суспільне побувало в медзакладі та поспілкувалося з лікарями та батьками, котрі вирішили вакцинувати дітей.

2 грудня в пункті вакцинації батьки записали шістьох дітей. Їх щеплюють рекомендованою вакциною з інтервалом між уколами 21-28 днів, – говорить медсестра Інна Арсієнкова.

"У нас є вакцина Pfizer, яка в холодильнику зберігається при температурі +2, +8 градусів. Вакцина після розведення може зберігатися шість годин. Флакончик ділиться на шість діток. Сьогодні тільки шість поки що, а на вівторок вже записано на дві ампулки – 12 діток", – зазначила медичка.

Лучанка Анастасія Макаренко у дитячу поліклініку прийшла щепити проти коронавірусу 15-річного сина Максима. Каже: рішення про вакцинацію прийняли спільно з сином.

"У нас вся сім’я вакцинована, залишився тільки він, оскільки дітей нещодавно почали прививати. Щоб запобігти хворобі, а якщо захворіємо, то щоб мати легші наслідки, перебувати вдома, а не в лікарні. У нього протипоказів наразі немає, багато читала сама, консультувалася з лікарями", – розповіла жінка.

На вакцинацію проти COVID-19 очікувала в черзі біля кабінету щеплень лучанка Олена Жигуліна, яка привела 12-річного сина. Каже: син прийшов щепитися неохоче, однак все ж у сім'ї вирішили перестрахуватися.

"По способу його життя – він плаває, спортсмен, їздить на змагання на різні – краще, щоб був захист. Він всі вакцини, які треба по віку, має", – говорить лучанка.

Кількість хворих на коронавірус дітей у місті цьогоріч зросла, – зазначила директорка КП "Луцька міська дитяча поліклініка" Оксана Лєщинська. Зростання захворюваності, говорить лікарка, фіксують у школярів, починаючи з шестирічного віку.

"Ми маємо захворюваність в дитини 10 днів, ми маємо госпіталізацію двомісячної дитини з інтоксикаційним синдромом. І на жаль, це є сімейні вогнища, де є не вакциновані люди", – повідомила очільниця міської поліклініки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
знищення людей почалось?
Відповісти
Останні новини
У луцькій лікарні почали вакцинувати проти COVID-19 підлітків. ВІДЕО
02 грудень, 2021, 17:45