Перекрили багаторічний прохід: мешканці 55-го мікрорайону обурені «небезпечною зоною» на Липинського. ФОТО. ВІДЕО

Перекрили багаторічний прохід: мешканці 55-го мікрорайону обурені «небезпечною зоною» на Липинського. ФОТО. ВІДЕО
У Луцьку на вулиці Липинського, 1 триває протест: мешканці мікрорайону обурені хамовитим, на їхнє переконання, ставленням представників ОСББ. Річ у тім, що нібито через «бурульки» встановили паркан із хвірткою та з попередженням «Небезпечна зона» і таким чином перекрили багаторічний прохід.

Окрім пішого проходу, тепер немає доступу й до дитячого майданчика, який облаштували тут минулоріч.

Тож одна з мешканок написала допис у місцевій фейсбук-спільноті із закликом прийти на так званий протест. На місці події сьогодні, 11 січня, зібралось чимало людей.

Місцева жителька, яка проживає у будинку на вулиці Липинського, 4 каже: прийшла, бо не розуміє таких дій, бо поруч з її багатоповерхівкою теж ходить чимало людей, але ж ніхто, мовляв, паркани не ставить.

«От вчора тут хлопці молоді йшли… А як почнуть перестрибувати, покалічаться? До того ж, тут немає маршруток. Багато хто водить діток в школу… І навіщо міська рада ставила майданчик тоді? За проект ми всі голосували, а тепер діти туди не можуть потрапити. Апелюють про бурульки, які будуть падати з даху? Ну так можна відкрити ці сітки і ходити поки що далі від будинку. В чому проблема?» - зазначила пані Вікторія.

Зафіксувати колективне звернення вже вдруге приїхала поліція. Проте місцеві кажуть, що цей процес триватиме довго, а діяти треба вже. Тож, із надією надати якомога більшого розголосу цій справі, каже житель Липинського, 2 запросили журналістів.

«Ми хочемо привернути уваги до проблеми, яка склалася у жителів нашого (55-ого) району. Заблокували основний центральний прохід до зупинок, до «Там-Таму», школи, дитячого садочка. Всюди стоять паркани. Хоча і це нікому не заважало до тих пір, поки не поставили хвіртку. Це просто узурпація людей своїм службовим становищем. Людина використала документи на право власності цією ділянкою. Представник ОСББ нам озвучила, що вони мають повне право перекрити цей прохід, бо можливе падіння снігу та бурульок. Ми не хочемо скандал вчиняти чи хуліганським способом щось вирішувати, тобто паркан ламати ніхто не збирається», - зазначив місцевий мешканець Олег Кот.

Тож, аби вирішувати все законно, найближчим часом планують звернутися у Луцькраду. Голова ОСББ Олена Завадська коментувати ситуацію, очевидно, не захотіла й на зустріч з жителями мікрорайону не прийшла. Зв’язатися з жінкою наразі нам теж не вдалося.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Всі ці огорожі якщо розібратися є незаконнми.
Відповісти
позвикали до прохідних дворів, де можна гадити і не прибирати після себе!
Відповісти
Як мені відомо територія приватизована, якщо закривають не прохід, а стихійно утворений пішоходами на небезпечній ділянці дорожку, мають право.
Проходьте біля Липинського 7, посеред Липинського 7 і 9, там земля комунальна, хотіть хто заважає?
Відповісти
Ця голова осбб дуже конфліктна. Вона шкодить усім кому може
Відповісти
Якщо така впевнена в своій правоті пані Завадська, то треба перевірити і законність приватизаціі, чи не було це помилкою, чи не проходять там важливі мережі і т п і т д. А любителям загороджуватись в місті і назло людям - вам треба мешкати десь поза містом і з меншою кількістю людей. Завадська любитель робити за спільні кошти все робити, а потім все обгороджувати. Таким треба дати по рукам і щоб навчило інших не паскудити людям.
Відповісти
А давайте, загородимо кожен двір! і ходити будемо лише центральними вулицями! Зразу заживемо...
Відповісти
Щоб ця пані водить своїх дітей обхідними дворами, нещасні люди завжди думають як би зробити щоб і іншим було погано
Відповісти
Це ненормальна маразматична голова осбб, вона взагалі страх втратила. Ту хвіртку точно треба знести, давайте збиратися і зносити
Відповісти
"позвикали до прохідних дворів, де можна гадити і не прибирати після себе! Покажіть де вам нагадили?."
Покажіть докази, що Вам нагадили на тих(5 метрах переходу) біля Липинського 1- я прийду приберу.Про що Ви говорите? Якщо треба я до вас прийду зі сторони Сухомлинського і нагаджу так, що вам хватить підживити город на 5 сотих. Для чого цей лепет.
Відповісти
Приватизованою вона бути не може.А от власністю співвласників квартир є,бо так записано в Законі(2015)про право власності в багатоквартирному будинку.Отже тільки суд.
Відповісти
Останні новини
Перекрили багаторічний прохід: мешканці 55-го мікрорайону обурені «небезпечною зоною» на Липинського. ФОТО. ВІДЕО
11 січень, 2022, 13:40