У центрі Луцька знесуть будинок і облаштують автостоянку

У центрі Луцька знесуть будинок і облаштують автостоянку
За Центральним універмагом «Луцьк», на місці приміщення, яке нині має адресу вул. Степана Бандери 2а, облаштують автомобільну стоянку.

Про це стало відомо під час сесії міськради 2 березня.

Депутати своїм рішенням дозволили ЗАТ «Універмаг «Луцьк» взяти в оренду земельну ділянку площею 0,0472 га для «реконструкції нежитлового приміщення з добудовою та його обслуговування на вулиці Степана Бандери 2а».

Згадане приміщення, яке має того ж власника, що й будівля ЦУМу, планують знести – повідомив депутат Луцької міської ради, голова земельної комісії Володимир Никитюк («Батьківщина»).

На місці старої будівлі хочуть зробити автомобільну стоянку для потреб Центрального універмагу «Луцьк», - уточнив Никитюк.

«Цей інвестор викупив приміщення, заплатив великі гроші, знесе його, десь має стояти автотранспорт, який приїхав у магазин, а не стояти по обочинах. І так у центрі загазованість», - сказав Никитюк.

«Це буде просто стоянка, зокрема для розвантаження автомобілів. Для того це приміщення і було куплене. Його знесуть, там буде заасфальтовано і викладена бруківка», - запевнив голова земельної комісії.

«Це приміщення немає історичної чи архітектурної цінності. Воно було продане з аукціону, здається, при стартовій ціні у 200 тисяч гривень, за 2,6 мільйона», - пригадав на сесії депутат ради, колишній міський голова Богдан Шиба.

Чи не захоче власник ЦУМу позносити й інші будівлі?

Депутат Андрій Калахан заявив: складається враження, що весь центр Луцька незабаром буде у приватних руках. Міська рада повинна ретельніше вивчати питання щодо зміни вигляду міста у центральній частині, - вважає депутат.

Калахан нагадав, що приміщення на вулиці Винниченка, де колись були, зокрема, редакція газети «Луцький замок» і ресторан Capri, має історичне значення, проте також сьогодні у приватній власності. Якщо міська рада не ретельно ставитиметься до таких будівель, то можливо власник ЗАТ «Універмаг Луцьк» захоче знести і це приміщення, - заявив Андрій Калахан.

«На мій хлопський розум реконструкція як зазначено у проекті рішення та знесення приміщення – це зовсім різні речі», - також додав депутат Калахан.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ЦУМ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
там в середині приміщення актовий зальчик. ми там колись проводили шкільні вечори - до 23 лютого, до 8 березня. а тепер мої спогади знесуть... а-а-а :"(((((
Відповісти
От чого ця біда, Калахан всюди лізе і намагається вставити свої 5 копійок???

Всім зрозуміло, що краще знести нікому не потрібний будинок, бо це і гроші до міського бюджету принесе(2.6 мільйона погодьтесь це не маленька сума), і розвантажить центральну частину міста від авто, які стоять по обочинах що й пройти не можна!!!

Краще б Калахан подивився на будівлі і приміщення які знаходяться у приватних руках його однопартійця Олега Чернецького
Відповісти
Будинок з рестораном Капрі зносити не можна!
Він довоєнної забудови!
Відповісти
Перетворення Луцька в Палицяград триває! ура таваріщі!
Відповісти
і до прокуратури не далеко!
Відповісти
Останні новини
У центрі Луцька знесуть будинок і облаштують автостоянку
03 березень, 2012, 11:32
Чоловіка вбило дерево
03 березень, 2012, 11:02