З'явилися унікальні фото останнього Імператора Габсбургів біля Луцька. ФОТО

З'явилися унікальні фото останнього Імператора Габсбургів біля Луцька. ФОТО
Унікальні світлини – перебування останнього Імператора династії Габсбургів Карла І під Луцьком у часи Першої світової війни - з'явилися в мережі.

Фото опублікували на сайті Австрійської національної бібліотеки в розділі Фотоархіву.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо про публікацію рідкісних світлин Луцька, зроблених для австрійської армії. Вони одиничні у своєму роді, оскільки ніколи ніде не публікувалися і не тиражувалися на відміну від поштових карток.

На світлинах з Карлом І зображені й інші солдати та офіцери Армії Австро-Угорщини. Хоча світлини підписані, що зображення зроблені в Луцьку, але міста на них нема.

Імовірно, під назвою «Луцьк» розумілося не тільки саме місто, а й певна територія навколо нього. На знімках видно ліс, поля. Солдати розглядають карти, спілкуються, сміються, дивляться в бінокль. На одній зі світлин Карл І сидить в автомобілі.

Фото підписані датою 31 серпня 1916 року. На цей момент австрійців у Луцьку вже не було. Російські війська 8-ї армії генерала Брусилова відтіснили австрійців з міста і по лінії Південно-Західного фронту. Ці події відомі, як Брусилівський, або Луцький прорив.

Карл І Франц Йосиф – останній імператор Австро-Угорщини та останній правитель династії Габсбругів. Після його правління та подій Першої світової війни імперія перестала існувати та поділилася на окремі частини, які стали окремими державами, або увійшли в інші держави – Австрія, Чехословаччина, Югославія, Угорщина, Галичина, частина Польщі.

У 2004 році католицька церква долучила Карла І до лику блаженних.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Напевно, тоді й дорога зі Львова до Луцька була...
Відповісти
Габсбурги знатными были "евроинтеграторами" - один из многих оккупантов ))))

История вообще - забавная вещь, особенно когда её ЗНАЕШЬ по исторической фактологии, а не из рекламных методичек польского консульства и прочей евро-макулатуры "в картинках" для дебилов.

Відповісти
Просрали через Росію і Брусілова євроінтеграцію.
Відповісти
Останні новини
З'явилися унікальні фото останнього Імператора Габсбургів біля Луцька. ФОТО
27 грудень, 2013, 11:19