Як блокують луцьких солдатів на Рівненщині. ФОТО. ОНОВЛЕНО

Як блокують луцьких солдатів на Рівненщині. ФОТО. ОНОВЛЕНО
У селищі Степань, що на Рівненщині, громадські активісти та мешканці населеного пункту продовжують блокування транспорту з волинськими силовиками.

До цього бійців внутрішніх військ кілька годин тримали заблокованими у Сарнах, - пише ЧаРівне.

Вже звідти правохоронці рушили на трасу Сарни-Рівне, якою через Степань намагались виїхати до Березного, звідти до Корця, а далі вже на Київ.

Наразі транспорт разом з бійцями стоїть у Степані заблокований з обох сторін. З вікон автобусів міліціянти фотографують активістів.

Рівненські ЗМІ повідомляють, що між мешканцями селища та правохоронцями відбулась сутичка. Є інформація, що одна з жінок отримала незначні травми від кийка.

На місце події прибув начальник міліції громадської безпеки Рівного Олег Берест, який запевняє, що він намагається вивести волинських правохоронців з Рівненської області назад до Луцька.

Люди йому не вірять і продовжують блокувати автобуси.

У Степані заблокованих волинських ВВшників передадуть опозиційним депутатам Волинської облради.

Як повідомили активісти рівненського осередку "УДАРу", представники Євромайдану домовилися із ВВшниками про те, що їх повернуть до Волинської області. Рівненські євромайданівці супроводжуватимуть бійців до кордону з Волинню.

14:45

У селі Степань автобуси і автомобілі з волинськими ВВшниками ще досі в блокаді. Командири ведуть перемовини із місцевими мешканцями, хоча це більше схоже на емоційну перепалку, – розповідає репортер ВолиньPost’у з місця подій.

Наразі ВВшникам видали сухий пайок, який був у них із собою. Мотори у транспорті солдатів не працюють, на дворі – мінусова температура.

На місце блокування нещодавно приїхав депутат Волинської облради свободівець Олександр Пирожик. Він заявив мешканцям Щетині, що невдовзі волинських ВВшників у супроводі повернуть на Волинь.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шось тут не так... Відволікають увагу, напевне. Якого милого волинські силовики їхали б через Степань? Це ж така дупа, шо капець. А дороги там..... Це те саме, що їхати з Луцька до Ковеля через... Доросині, Купичів.... Маячня... Їхали мо" на природу відпочивати служиві... ))
Відповісти
Вони тому і їдуть через дупу, бо їх блокують.
Відповісти
Погоджуюсь, можливо для них було важливим відтянути увагу від траси Київ - Чоп, кудою могли їхати значно більші сили!
Відповісти
Це не мдупа а вони їхали через сарни і їх не пустили і вони рушили через степань і тут тоже перекриті шляхи
Відповісти
Їх під Рівнем заблокували проїзд, от вони і поперлись в обхід.
Відповісти
за моєю інформацією до Києва з Луцька вирушило 5 автобусів та 2 польові кухні! Тут скільки їх??
Відповісти
Да того Пирожика самого треба під конвоєм повернути у Луцьк!:)
Відповісти
Буквально несколько слов тем, кто по-прежнему защищает сотрудников спецподразделения "Беркут". Мол, парни присягу давали, вынуждены выполнять приказы etc. Так вот, все это чушь, все это от глупости и необразованности оных. Объясняю почему.

Во-первых, присягу они давали не хаму лично и не министру, а украинскому народу. Это разные вещи - гарантирую.

Во-вторых, согласно ст. 33 Конституции Украины, "кожному, хто на законних підставах перебуває на території України, гарантується свобода пересування". Из этого следует, что спецподразделение "Беркут" в нарушение указанной нормы Конституции заблокировало ул. Грушевского, незаконно лишив граждан Украины их права на свободу перемещения,на и никакой из свежепринятых законов не может отменить конституционную норму прямого действия.

В-третьих, согласно ст.60 Конституции Украины, "ніхто не зобов'язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази". Лицо, отказавшееся выполнить заведомо преступный приказ не подлежит уголовному преследованию на основании ст.41 УК Украины.
Відповісти
Я хочу подякувати всім, хто не дозволив нашим солдатам поїхати до Києва. Хочу звернутися до командира з проханням пам*ятати, що він перш за все людина, яка повинна думати не лише за своє становище, а й за життя і здоров*я тих бійців, яких йому довірили батьки, дружини. Тому пане командиру, перш , ніж виконувати ДУРНІ накази, подумайте, як потім дивитися в вічі українцям, тому що Вам з ними жити. Ця влада вже не влада, це банда дебілів. Тому прислухайтеся до свого серця. Ще раз ДЯКУЮ, що повернули нам дітей, повернули нам - батькам ,спокій за життя наших дітей. Але чи це надовго, це ще питання.
Відповісти
Останні новини
Як блокують луцьких солдатів на Рівненщині. ФОТО. ОНОВЛЕНО
20 січень, 2014, 14:19