Ігор Палиця: «Парламент не виправдав довіри народу, потрібні нові вибори»

Ігор Палиця: «Парламент не виправдав довіри народу, потрібні нові вибори»
Народний депутат України Ігор Палиця вважає, що в Україні восени 2014 року мусять відбутися вибори до парламенту, аби «всенародно обраний Президент міг гарантувати прозорість і чесність виборів».

Про це йдеться у заяві Палиці, яку поширила його прес-служба у вівторок, 25 лютого.

У заяві йдеться:

Шановні лучани!

Ми отримали можливість на повне перезавантаження влади. Ми не можемо змарнувати свій шанс, здобутий кров’ю Майдану.

Сьогоднішні події в уряді і парламенті спонукають мене до гострих оцінок і рішучих заяв. До влади рвуться політики, які не розуміють, що влада – це не привілей, а подвійна відповідальність. Розподіл портфелів, брудні політичні ігри, старі корупційні схеми – так відповідають депутати на кров Майдану.

Вважаю, що опозиційні та позафракційні депутати також винні в тому, що відбулося, через свою недостатньо наполегливу та радикальну поведінку у Верховній Раді щодо тиску на фракцію Регіонів та формування пронародної більшості.

Відтак всі депутати провладної більшості винні в тому, що служили до кінця своєму кривавому фюреру і вчасно не набралися сміливості та не прийняли правильних рішень, щоб запобігти кровопролиттю.

Не можна допустити, щоб у Верховній Раді залишилися ті ж люди, які вчора служили режиму Януковича. В.о. прем’єра Арбузов з близького оточення Президента цинічно просить використати його багатий досвід у новому коаліційному Кабінеті Міністрів.

Жодних домовленостей з колишніми ставлениками Януковича не може бути. Недаремно сьогодні, вже будучи при владі, жоден з опозиційних депутатів не згадує Арбузова, хоча саме ця людина на посаді віце-прем’єра відповідала за контакти з опозицією.
Влада повинна бути в коаліції лише зі своїм народом.

До влади мають прийти люди з новою свідомістю і високими моральними цінностями, які не брали участі у домовленостях з представниками партії регіонів і урядом, знаходячись в опозиції три роки.

Теперішній парламент не виправдав народної довіри. Вважаю необхідним проведення виборів до парламенту після президентських виборів. Вони мають відбутися восени 2014 року для того, щоб всенародно обраний Президент міг гарантувати прозорість і чесність виборів.

Ми повинні дати трохи часу, щоб Верховна Рада прийняла низку законів, а уряд - налагодив тісну співпрацю з європейськими фінансовими установами. Але рішення про дострокові вибори до парламенту потрібно ухвалити вже і негайно. Бо затягування перейде в популізм.

Новий парламент має бути свідомим того, що він служить народу.

З повагою і вибаченням за те, що зробили не все, що могли.

Народний депутат України
Ігор Палиця

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Палиця
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Палиця почав передвиборчу кампанію?)
Відповісти
Ото знов Луцьк збагатиться парою ремонтів садочків, пару сотень людей отримають по 500грн і всі до кінця року ходитимуть з пакетами Новий Луцьк. Чи згадає хто про Небесню сотню?
Відповісти
дякувати богу, що ви не змогли зробити все те, на що здатні.
Відповісти
хитрий лис палиця де був 20 лютого ?
Відповісти
Виплило... Де ти був, коли дітей убивали? Чому місяць тому ви не створили нову більшість у ВР, не усунули Азарова і Захарченка від посад і не зупинили масові убивства? - Горіти тобі у пеклі!
Відповісти
він це звернення хоч читав?
Відповісти
Небесній сотні - Вічна пам'ять!
Критикувати набагато легше, аніж конструктивно діяти.
не залежно, чи будуть вибори чи не будуть, але вчора на вишкові грав футбол на майданчику із штучним покриттям,який зробив Палиця. І таких майданчиків по місту на пальцях рук не перерахувати.
Відповісти
Люди добрі, ну коли вже ви зрозумієте...Лучанин вчора ви грали на майданчику, в який вклали кошти ви ж самі і ще мільйони українців.
Відповісти
Ну зрозумійте самі, мова йде про БЮДЖЕТНІ вкрадені кошти!!! До них мають доступ ДЕРЖАВНІ службовці!!! Народні депутати НЕ ДЕРЖАВНІ СЛУЖБОВЦІ!!!! Та нормальний він мужик, ви краще до Яценюка поїдьте, він сусід Януковича, через вулицю живе!!
Відповісти
Модери, я думав, що вас попустило при новій владі, але для вас в любий час свобода слова - пустий звук!!! ГАНЬБА!!!!!!!!!!!!
Відповісти
Останні новини
Ігор Палиця: «Парламент не виправдав довіри народу, потрібні нові вибори»
25 лютий, 2014, 17:16