Прокуратура Луцька закрила тему ціни закордонного паспорта: 170 гривень

Прокуратура Луцька закрила тему ціни закордонного паспорта: 170 гривень
Виготовлення закордонного паспорту має коштувати 170 гривень, натомість громадян змушували незаконно платити 377 гривень.

Так, прокуратура Луцька провела перевірку додержання вимог законодавства України про адміністративні правопорушення та засади запобігання і протидії корупції у Луцькому міськвідділі Управління Державної міграційної служби України в області, - повідомила прес-служба прокуратури Волинської області.

«Встановлено, що його працівники, порушуючи вимоги чинного законодавства, згідно якого єдиним обов’язковим платежем для оформлення закордонного паспорта є сплата державного мита в розмірі 170 грн, зобов’язували громадян сплатити 377 грн», - йдеться у повідомленні прокуратури.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чомусь згадали замалу суму, яку "зобов’язували сплатити громадян". Чи це розцінки трирічної давності?
Відповісти
Вартість послуг – 87,15 грн. (Постанова КМУ від 4 червня 2007 р. N 795 "Про затвердження переліку платних послуг, які надаються підрозділами Міністерства внутрішніх справ та Державної міграційної служби, і розміру плати за їх надання")
Вартість бланка – 120 грн. (п. 4 Порядку надання підрозділами Міністерства внутрішніх справ та Державної міграційної служби платних послуг, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2011 року № 1098 «Деякі питання надання підрозділами МВС та ДМС платних послуг»)
Відповісти
На протязі двох років,коли Управлінням Державної міграційної служби в області почав керувати корупціонер-хабарник Воробей О.В. вартість оформлення закордонного паспорта на Волині коштує 600--8000 гривень. Про це систематично повідомляли ЗМІ, журналістські розслідування,обласна прокуратура та суд. Однако здирник Воробей продовжує керувати управлінням,де під його керівництвом міграційна служба перетворилась в тотальну корупцію. Сьогоднішня влада Волині повина негайно провести люстрацію керівництва міграційної служби Волині.
Відповісти
Не говорячи вже про гроші, у Луцькому районному відділі для того щоб просто подати чи забрати документи на паспорт, простому громадянину потрібно не один тиждень виходити на поклін і вичекати годинами перед зачиненим кабінетом керівника, навіть у його(її)прийомні дні. Де є і коли зявиться керівник на робочому місці ніхто з працівників повідомити не може, бо як пояснюють, чи то в "область" викликали, чи на лікарняному, безкінечне - "чекайте, або приходьте завтра."
Відповісти
Так скромно прокуратура пише про порушення законодавства у видачі паспортів, а чому не пише як будуть відповідати ті посадовці. Чи вони і надалі будуть собі працювати і по-хамськи себе вести?
Відповісти
Коли будуть скасовані постанови
Відповісти
Сьогодні подавала документи на оформлення закордонного паспорта (не терміново) дали квитанцію на суму 377 грн. Я відмовилася сплачувати цю суму і сказала що сплачу тільки держмито 177, мотивуючи тим що працівники порушують вимоги і це встановлено було прокуратурою. На це мені сказали що постанови вр не скасовані. Однак після мого наполягання і погрозою звернення в прокуратуру виставили іншу суму на 219 грн. Тому вимальовується висновок що людей продовжують на- вати. А ще багато питань до самої організації роботи. Людей багато всі сваряться, спеціаліст приймає один і то не встигає. Відпросилася з роботи на годину, а в черзі із сварками потратила пів дня . А люди за мною не встигли взагалі подати документи бо закінчився прийом громадян( сьогодні він був з 14до 17год). Питання: куди дивиться прокуратура? Чому не роблять розширений графік прийому провівши попередній аналіз? Чому послуга не надається через ЦНАП де все було б прозоро і люди економили свій час? А зараз робіть висновок як працюють керівники міграційної служби, і чи може в нас бути якесь покращення.
Відповісти
я думаю ще трішки з ними посваритися і легко сума зійде до 170
Відповісти
І так, нічого не змінилося. Вчора здала документи на отримання закордонного паспорта у ЦНАП. Вартість 649 грн. Робіть висновки!!
Відповісти
Так, нічого не змінилось. Людям треба паспорт і вони не готові сваритись, битись, іти в суд, щось доводити. Бо всім треба швидко в межах до 1 місяця. Тому хочеш-не хочеш а платиш. Цим користуються негідники - бюрократи.
Відповісти
Сьогодні в паспортному столі на Кравчука,12 повідомили, що виготовлення закордонного паспорта коштує 377 гривень. Де правда?
Відповісти
Вчора подавала документи на паспорт мені він обійшовся 475гривень Де правда?
Відповісти
якщо дурні ,то платіть ,скільки скажуть,і якщо у вас за своє немає часу боротись
Відповісти
Де в Луцьку можна виготовити закордонний паспорт?
Відповісти
Останні новини
Прокуратура Луцька закрила тему ціни закордонного паспорта: 170 гривень
07 березень, 2014, 08:29