У Луцьку - біженці з Криму. ФОТО

У Луцьку - біженці з Криму. ФОТО
У Луцьк прибули біженці з Криму, яких погодилися прийняти небайдужі волиняни.

Чотири родини з окупованої території автономії, серед яких - переважно кримські татари, приїхали потягом «Сімферополь-Ковель» у четвер, 13 березня.

Одним із ініціаторів прийому та розміщення біженців на Волині стала громадська активістка Олена Семенюк.

За її словами, волиняни дають прихисток жителям Криму вже від початку конфлікту. Цей процес відбувається стихійно, тому складно сказати, яка кількість людей знайшла прихисток тут.

Кримські татари розповідають, що на півострові залишаються їхні родини, які можуть зазнати репресій через їхній виїзд. Крім того, біженці планують повернутися на батьківщину, коли ситуація стабілізується.

Одна із кримчанок розповіла, що вона не повідомляла про свій від’їзд нікого, навіть не звільнялася з роботи, бо інакше нова проросійська «влада» автономії могла б не дозволити виїзд.

Біженці попросили не фотографувати їх обличчя та не вказувати імен, тому що їх близькі, які залишились на півострові, можуть зазнати переслідувань окупантів та кримської «самооборони».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Біженці попросили не фотографувати їх обличчя та не вказувати імен, тому що їх близькі, які залишились на півострові, можуть зазнати переслідувань окупантів та кримської «самооборони». "

а ВП взяли і послхали миттєво
Відповісти
Преса сама сприяє поширенню пліток! Репортерів дійсно дуже просили обійтись без репортажу -ось як послухали! Що можна тут сказати???
Відповісти
Ну і де ці біженці? Фото простих пасажирів опублікували!
Відповісти
а як вони мають виглядати??? в криму живуть такі самі українці як ти і я!
Відповісти
а як по твоєму мають виглядати біженці? в лахах з мішковини? в спідницях з пальмового листя? з трирічною щетиною? Люди зібрали речі і сіли на потяг.
Відповісти
Коментарі в нас додаються вибірково?
Відповісти
"...складно сказати, яка кількість людей знайшла прихисток тут..." - Надо так понимать, что ждали-ждали хоть кого-нибудь, но никто не приехал. А написать хоть что-то уж очень хотелось...
Відповісти
Ну і що з того що вони пересидять у вас коли вернутця и крим буде росія????????????А смисл чи це просто показуха і паніка!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
Тішуся! Писати "критику" дуже "хочетця", тому і "пишетця", що "вернутця". Про розділові знаки мовчу, зате ????????????????? та !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Йди до школи "вчитця", бо усе це не має смислу, лише показуха і паніка!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
хочемо допомогти речами . Куди телефонувати?
Відповісти
Останні новини
У Луцьку - біженці з Криму. ФОТО
13 березень, 2014, 13:08