Замість губернаторів в Україні будуть префекти

Замість губернаторів в Україні будуть префекти
Обласні державні адміністрації в Україні до кінця 2014-го року ліквідують та замінять префектурами, які виконуватимуть лише контрольні функції.

Префекти ж будуть «оком» Києва на місцях, а не місцевими «царями».

Про це повідомив у Брюсселі віце-прем'єр-міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимир Гройсман (на фото), - пише TBi.

«Треба скасувати ОДА як органи виконавчої влади на територіях. Ми побудуємо трирівневу систему. Найсильніша – це громада (село-селище-місто), далі – район, а потім – область. Райрада вибирає свій виконком, а облрада – свій. Кожен із цих органів матиме свої повноваження і джерела фінансування, щоби не було жодних конфліктів і суперечок», – сказав Гройсман.

Він зауважив, що обласні держадміністрації виконуватимуть наглядові й координуючі функції стосовно органів державної влади на територіях.

«Сьогодні облдержадміністрації – це виконавчі структури, вони все вирішують, все роблять, у них всі гроші, їх призначають губернатори. І минула система довела, що деякі губернатори вели себе як міні-царі на територіях», – додав Гройсман.

За його словами, префектів призначатиме або уряд, або президент, вони матимуть лише наглядові функції. До цієї моделі реформи місцевого самоврядування уряд планує перейти до кінця цього року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
в житті "пересічного"?
Відповісти
ну ну, не треба включати дурного принципу -моя хата скраю-...
адміністрації - пережитки союзу, яких треба позбуватися. хіба ні?!
Відповісти
"Волинська префектура", "Префект Волині" - звучить... Аби це змінило щось на краще в житті простих громадян, бо це основне.
Відповісти
Ну от і варіант вирішення питання, стосовно більших прав регіонів..........але не хотілось би, шоб потім ці структури поводили себе, як автономії
Відповісти
Останні новини
Замість губернаторів в Україні будуть префекти
02 квітень, 2014, 20:35