Депутат Луцької міської ради – зі зброєю на Сході України. ФОТО

Депутат Луцької міської ради – зі зброєю на Сході України. ФОТО
Позафракційний депутат Луцької міської ради, директор комунального підприємства «АвтоПаркСервіс» Тарас Бас несе військову службу у складі 51 механізованої бригади, командуючи інженерно-саперним взводом.

Про це пише «Волинська газета».

Як пише журналістка видання Світлана Думська, вона зателефонувала до депутата, аби отримати коментар з приводу економічної ситуації, можливих шляхів виходу міста з кризи, адже він має хороший бізнесовий досвід. Втім, довідалася, до Бас – в армії.

У Луцьку в старшого лейтенанта Баса лишилася сім’я: дружина і троє дітей. Старшому уже 18, є ще 10-літній син та 4-річна донечка.

Бас повідомив, що вони із хлопцями саме дісталися Миколаєва і тепер дислокуються на полігоні Широкий Лан. До того жили у наметовому містечку на рівненському полігоні.

«Спали у наметах, було організовано польову кухню, триразове харчування. Загалом усе нормально».

На запитання, чому взагалі там опинився, адже однозначно міг би оминути військову долю, відповів: а як інакше, коли у країні така складна ситуація? Бас записався у добровольці ще тоді, коли Росія розпочала анексію Криму. А 13 квітня був мобілізований.

Тепер 51-шу Володимир-Волинську механізовану бригаду передислокували до Миколаєва. На момент розмови Тарас Бас казав, що вони чекають розподілу і ще не знають, у яку гарячу точку їх направлять.



Депутат має звання старшого лейтенанта і донедавна був офіцером у запасі. А зараз він командир інженерно-саперного взводу. Під його відповідальністю – 11 бійців.

«Хлопці, котрими тепер командуєте, вони хоча б щось уміють?», - запитала журналістка.

«Уже вміють. За цей час у Рівному навчилися. А до того, звісно, служили в армії, але в різних військах».

«Бронежилета не маю, а от зброю – так. У мене – автомат Калашникова та пістолет Макарова», - повідомив депутат.

Щодо трагедії під Волновахою, Бас розповів: «Нічого й ми толком не знаємо. А щодо тих хлопців… Так, знав їх: ми жили у сусідніх палатках, спілкувалися, разом ходили на тренування. Просто так вийшло, що їх раніше направили у зону військового конфлікту».

На запитання, чи правда, що місцеві жителі здають сепаратистам українських військових, Тарас Бас відповів ствердно. Але про Миколаїв, де він тепер, такого не скажеш. Це швидше стосується Луганщини і Донеччини – там такі випадки і справді непоодинокі.

«Мабуть, треба час, аби люди розібралися, хто є хто. Вони ж нас там не чекають, ми для них поки вороги…», – міркує з цього приводу військовий депутат.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодчина, Тарасе!!!!!!!!!! Так тримати!!!!!!!!
Відповісти
Хай БОГ береже!
Відповісти
парадигматичний приклад для Данильчука і Ко.
Відповісти
Достойним обранець громади, хай Бог береже!
Відповісти
Данильчук не здатний на такий поступок. Та і в армії не служив. Поставити людину на коліна і взяти в руки зброю - це діаметрально протилежні речі. А Тарасу Басу усього найкращого. Нехай його минає біда.
Відповісти
вже забив терористів-сепаратистів? Це віддаване....
Відповісти
Совсем, видимо, плохи дела в армии с офицерским составом, раз даже мужиков предпенсионного возраста начали на должности комвзводов брать...
Відповісти
Бас в розквіті сил, здоровий і має військовий досвід. Чи, можливо, туди послати ловкачів і злодіїв Осіпова, Бондарука, чи хитрожопого Козюру? Вибір невеликий.
Відповісти
Це вам не земельку на сесіях тирити
Відповісти
щоб тарас не доїхав до війни, а повернувся до дружини коханої і троїх дітей: 10-літній син та 4-річна донечка без нього згинуть.
Відповісти
Останні новини
Депутат Луцької міської ради – зі зброєю на Сході України. ФОТО
08 червень, 2014, 08:58