У Луцьку вшанували жертв Волинської трагедії. ФОТО

У Луцьку вшанували жертв Волинської трагедії. ФОТО
У кафедральному соборі Святих Петра і Павла відбулося поминальне богослужіння із вшанування жертв Волинської трагедії 1943-1944 років.

Провів богослужіння у суботу, 13 липня, єпископ-помічник Харківсько-Запорізької дієцезії Ян Собіло, який перебуває з візитом на Волині.

Також на захід завітали представник органів влади і віце-консул генерального консульства Республіки Польща в Луцьку Кшиштоф Савіцкі.

Довідка

Автори статті про Волинську трагедію в україномовній Вікіпедії відзначають, що це обопільні етнічні чистки українського і польського населення здійснені Українською Повстанською Армією та польською Армією Крайовою за участю польських батальйонів шуцманшафту (107, 202, та радянських партизанів у 1943 році під час Другої світової війни на Волині.

Частина польсько-українського протистояння у Другій світовій війні, або за В. В'ятровичем «Другої польсько-української війни». У ширшому сенсі, складова багатовікового українсько-польського протистояння на західноукраїнських землях — Волині, Галичині, Холмщині, Підляшші, Надсянні, Лемківщині.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.