Самооборонівці написали Гунчику про «гріхи» начальника «Волиньрибохорони». ДОКУМЕНТИ

Самооборонівці написали Гунчику про «гріхи» начальника «Волиньрибохорони». ДОКУМЕНТИ
Після заяв працівників «Волиньрибохорони» про те, що їх керівник Тарас Куньчик зловживає службовим становищем, активісти «Самооборони Майдану Волині» вирішилися «взятися» за посадовця.

Про це ВолиньPost розповів керівник відділу із протидії корупції «Самооборони Майдану Волині» Богдан Томчук.

«Все почалося із заяв. До нас прийшли працівники, які почали скаржитися на те, що їхній начальник зловживає своїм службовим становищем», - розповідає Томчук.

В результаті розслідування, яке тривало близько місяця самооборонівці сформулювали звернення до голови Волинської ОДА Володимира Гунчика, яке надіслали 7 серпня.

У ньому зокрема закидають начальнику управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства у Волинській області таке:

«Куньчик Т. М., зловживаючи своїм службовим становищем, в 2008-2009 роках закупляв товари за цінами, які на той час були значно вищими ринкових, а саме – на 800-900 гривень, займався і займається «Дерибаном» державних коштів фонду заробітної плати (до заробітної плати нараховується матеріальна допомога та премії окремим працівникам, які повертали певну суму грошей керівнику)...».

Також активісти написали Гунчику, що Тарас Куньчик «самовільно використовував службовий транспорт... в особистих цілях, оформляв маршрутні листи та здійснював списання пального без погодження вищого керівництва».


Особливо багато звинувачень з боку революціонерів звучить у бік керівника «Волиньрибохорони» щодо «кумівства», яке він мовляв «розвів» в управлінні.

«Він влаштував до себе на роботу кума. Поченюк Сергій – начальник відділу охорони водних біоресурсів - судимий, засудив Ковельський міськрайонний суд за перевищення службових повноважень», - відзначає Богдан Томчук.

«Ще влаштував племінника до себе, Лапківа Андрія Михайловича – завідувача юридичним сектором... Головний бухгалтер - Левіс Ірина Петрівна. Це близька знайома його», - продовжує активіст.

Найбільш одіозним підлеглим Куньчика революціонери вважають Сергія Дмитрука. «Дмитрук Сергій Васильович – головний державний інспектор водних державних біоресурсів. Він тричі судимий. Ковельський районний суд рішення виносив», - каже самооборонівець Богдан Томчук.

За його словами,у розпоряджені революціонерів є документи, які підтверджують судимості Дмитрука.

Натомість у самому управлінні всі звинувачення проти Дмитрука заперечують. У відповіді «Волиньрибохорони» на звернення самообронівців йдеться, що трьох судимостей працівника вони не побачили, тому мають підстав його звільняти.

«Із пояснень громадян, опитаних під час службового розслідування – не здобуто належних фактів, документів та підтверджень, що свідчили б про факти неправомірності перебування на займаній посаді головного державного інспектора відділу охорони водних біоресурсів Волиньрибохорони Дмитрука С.В.», - йдеться у відповіді від 10 липня 2014 року.

«Під час проведення спеціальної перевірки перед призначенням на посаду перешкод у зайнятті Дмитруком С. В. посади державного службовця не встановлено», - додають у документі.

Також активісти у звернені до Гунчика нагадують про те, як із «Волиньрибохорони» звільнили двох інспекторів, прогули яких вирахували за розташуванням мобільного телефону.

Активісти вважають, що справжня причина їх звільнення – були «неугодні» Тарасу Куньчику, бо співпрацювали із самооборонівцями.

Також громадські активісти виявили, що Тарас Куньчик «побудував дачу на березі водойми в селі Липа на території, яка належить рибінспекції, залучаючи до будівництва підлеглих працівників інспекції».

ЧИТАТИ ПРО ВІЗИТ РЕВОЛЮЦІОНЕРІВ І СПРОСТУВАННЯ ТАРСА КУНЬЧИКА
Нагадаємо, 8 серпня активісти прийшли в кабінет Тараса Куньчика, щоб розібратися у ситуації на місці. У підсумку начальник «Волиньрибохорони» був змушений покинути приміщення. Після візиту революціонерів на місце викликали наряд міліції – розповідає Богдан Томчук.

Що можуть пред’явити революціонерам за «візит» в кабінет Тараса Куньчика - вони поки не знають.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А самооборона дивиться звіти КРУ перш, ніж таке пише
Відповісти
Шановна самооборона! А Ви пролюструйте всіх керівників, в кого є дача на Хрінниках або ще десь, або в кого родичі працюють чи добрі знайомі ( в лікарнях мало сімей працює, а один з головних лікарів Луцька пролюстрований?. А Ви між собою не добрі знайомі?
Відповісти
шановні співробітникаки САМООБОРОНИ, а чи "люструєте" Ви заступника Куньчика Бакая. Який у 2010 році був по Ківерцівському виборчому окрузі під № 2 у списку партії Регіонів. то може почніть з нього, як регіонала, який на момент виборчої кампанії 2010 року немав вищої освіти, хоча про це сміло писав у своїй автобіографії. нехай, взялись за Куньчика, то правильно було б почати з регіонала. чи не так? і тоді б чітко прослідковувалась би у ваших діях логіка. хача не знайшла прізвища Куньчик у списках жодної партії.
Відповісти
Останні новини
Самооборонівці написали Гунчику про «гріхи» начальника «Волиньрибохорони». ДОКУМЕНТИ
11 серпень, 2014, 19:31