На Волині за мобільним «вичислили» прогул і звільнили працівника

На Волині за мобільним «вичислили» прогул і звільнили працівника
Керівництво Волиньрибохорони звільнило двох інспекторів за «прогули», які зафіксувало на підставі даних про те, де знаходилися їхні мобільні телефони.

Про це йшлося під час судового засідання за позовом звільнених інспекторів проти управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства у Волинській області у вівторок, 5 серпня.

За словами представника відповідача Андрія Лапківа, у Волиньрибохороні (скорочена назва управління) уклали угоду із мобільним оператором «Київстар» про те, що їм нададуть можливість стежити за телефонами, у яких стоять спеціальні корпоративні сім-карти.

Таку послугу запровадили, щоб перевіряти, чи, наприклад, виїжджають інспектори на виклики затримувати браконьєрів.

Лапків відзначає, що таким чином встановили «прогул» одного із інспекторів Романа Озімка у травні 2014 року.

Йдеться про інспектора, який відповідає за ділянку біля села Світязь Шацького району. Вона «приписана» до мобільної «вишки» у Шацьку, тому, коли інспектор на роботі, то він, мовляв, має бути у зоні дії «вишки», або попереджати про рейди в інші райони національного парку.

Представник відповідача каже, що Озімок не був на робочому місці та не отримував вказівок їхати у рейд, тому йому фактично зарахували 5 днів прогулу.

«Побачили, що вони не були на робочому місці, подзвонив в Луцьк, чи вони не реєструвалися в рейд якийсь, чи вони не здійснюють прийом громадян. Працівники у Луцьку сказали, що вони нікуди не реєструвалися, на робочому місці їх не було», - стверджує він.

За результатами моніторингу виявили, що Роман Озімок та ще один інспектор Вадим Макарчук, який теж судиться, не були на роботі, натомість «один був за домашньою адресою, інший по району десь їздив».

Після того, як працівники повернулися з «прогулу», вони, мовляв, відмовилися давати пояснення, де були всі ці дні, тому інспекторів вирішили звільнити.

Натомість Роман Озімок стверджує, що був у рейді, а дані про розміщення телефону – не доказ того, що він «прогулював».

Відзначає, що за ці 5 днів був у рейді та затримував браконьєрів, зокрема 14 травня, коли йому зарахували відсутність на робочому місці, перешкоджав браконьєрству на Шацьких озерах.

Озімок пояснює, що у нього не «кабінетна робота», тому виконував роботу на дільниці, тим більше, що вважає недоцільним вести прийом громадян в селі Світязь, адже не має на робочому місці навіть комп’ютера, «тільки табуретка».

Звільнений інспектор дивується, яким чином факт фіксування його телефону в зоні дії мобільної «вишки» в селі Пульмо, а не шацької, може бути підставою для зарахування прогулу.

Інший звільнений інспектор Вадим Макарчук, якому зарахували 10 днів прогулу, каже, що у такій місцевості точно визначити радіус дії антени мобільного зв’язку неможливо, тому дані від «Київстару» не можуть бути доказом.

До слова, позов Макарчука розглядатимуть 6 серпня о 14:30 у Волинському окружному адміністративному суді. Обидва інспектори вимагають повернути їх на роботу та виплатити зарплату за цей час.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: суд
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
найшов місце біля Пульмо у лісі на Світязі,хотів рибу з дитиною на вудку половити. Так мене чесні борці з браконєрством звідти напудили хоча самі не стіснялися рибу сітками совати.І щось там розказували про заповідну зону. Можливо читають,то я на слідуючий раз приготуюся,куплю квиток,візьму лодку і тоді нехай повякають.
Відповісти
так півукраїни позвильняють.
Відповісти
Чому? Вчитель на уроках у робочий час, лікар - у лікарні, продавець - за прилавком,, суддя - в залі засідань, і т.д. Мождиво, це корисно і для інших керівників.
Відповісти
а я кажу, шо правильно зробив керівник. нахабніють у тій місцевості люди, які хоч трошки відчувають себе начальниками.
Відповісти
Знаю зараз в багатьох організаціях по джіпіарес і тощо вичисляють чи працівники дійсно на роботі, чи були в необхідних місцях. Думаю це правильно, бо як робити то нема кому, а як зарплата то черга
Відповісти
Останні новини
На Волині за мобільним «вичислили» прогул і звільнили працівника
05 серпень, 2014, 17:52