На Волині лісу «нарубали» на мільйон гривень

На Волині лісу «нарубали» на мільйон гривень
Державна екологічна інспекція у Волинській області провела перевірку додержання вимог законодавства про охорону та раціональне використання лісових ресурсів ДП «Львівський військовий лісокомбінат».

У ході проведення перевірки виявлено порушення даним підприємством вимог чинного законодавства в частині незаконної рубки, - повідомляє ПроКовель.

Працівники Луцького військового лісництва ДП «Львівський військовий лісокомбінат» провели санітарну рубку на території військових містечок. Лісорубні квитки на проведення санітарної вибіркової рубки видано із перевищенням наданих службових повноважень, оскільки землі та ліс у лісокористування ДП «Львівський військовий лісокомбінат» у встановленому порядку не надавались.

На підставі виданих лісорубних квитків лісництвом здійснено рубку 115 дерев породи дуб на території військового містечка у селі Черкаси Ковельського району та 91 дерева породи дуб на території військового містечка міста Ківерці Волинської області.

Незаконна вирубка ДП «Львівський військовий лісокомбінат» заподіяла шкоду навколишньому середовищу на суму 1286071,78 гривень.

З метою відшкодування завданих збитків на користь держави в особі Державної екологічної інспекції у Волинській області Волинською прокуратурою з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Західного регіону України подано позовні заяви до господарського суду Львівської області.

У березні 2014 року Господарський суд Львівської області своїми рішеннями зобов'язав стягнути з ДП «Львівський військовий лісокомбінат» завдані державі збитки в сумі 1286071,78 грн.

Виконавчий лист по справі для примусового стягнення збитків переданий до державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Львівській області.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Останні новини
На Волині лісу «нарубали» на мільйон гривень
21 серпень, 2014, 21:25