У Луцьку пікетували СБУ і вимагали зустрічі з губернатором. ФОТО. ВІДЕО

У Луцьку пікетували СБУ і вимагали зустрічі з губернатором. ФОТО. ВІДЕО
Десятки активістів зібралися під стінами СБУ у Волинській області з вимогою допомогти бійцям 51-ої механізованої бригади, які потрапили під обстріл «Ураганами», та не мають ні підкріплення, ні чітких вказівок від керівництва.

Фактично, хлопців, які перебувають в оточенні, залишили сам на сам з бойовиками.

Про це говорили активісти з «Автомайдану Волинь» під час мітингу у четвер, 28 серпня.

Громадський діяч Володимир Пащенко зазначив, що бригаду сепаратисти накривали «Ураганом», що є значно серйознішою зброєю у порівнянні з «Градом».

Разом з тим, за його словами, нині 51-ою (мова йде про другий батальйон, – ред.) керує 26-річний хлопець без досвіду.

За словами Володимира Пащенка, розуміння ситуації та поставленої задачі у бійців немає, а прикриття не було.



Батальйон, який на Донеччині прикриває блокпости, звернувся до активістів з проханням терміново «вийти» на керівництво АТО, на Генеральний штаб для того, щоб хлопцям пояснили, як далі діяти.

Відтак, активістам вдалося зустрітися з начальником Служби безпеки України у Волинській області, генералом-майором Володимиром Мельниковичем, який пообіцяв допомогти.



Після перебування під стінами СБУ активісти рушили до Волинської облдержадміністрації з надією побачити там Володимира Гунчика, отримати від нього підтримку та допомогу, проте його у відомстві не було. Мобільний телефон голови Волинської облдержадміністрації не відповідав.



Натомість учасникам акції вдалося поспілкуватися з радником голови ОДА Сергієм Кошаруком. На запитання, чи не знає він, де мешкає Володимир Гунчик, аби таки поспілкуватися з ним, бо «завтра може бути пізно», Кошарук відповів, що «не в курсі».




Відтак, активісти одноголосно вирішили завтра, 29 серпня, о 9:00 зібратися під стінами Волинської облдержадміністрації, аби таки достукатися до чиновників та змусити їх реагувати на скрутну ситуацію з 51-ою бригадою.

«Якщо всі, що сидять вдома, не можуть вийти за наших хлопців постояти, то хоча б ми постоїмо», - зауважив керівник «Автомайдану Волинь» Сергій Поха.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А шо ж ви не активізовувалися по всій, як сказав вельмІшановний, пан Пащенко ще на початку червня, коли головою ОДА був Пустовіт і коли матері та кохані хлопців, після трагедії під Волноваою.... благали обласну владу звернутися в Києв із проханням про демобілізацію?!?!?!? Задумайтеся -- скількох волинян ви б змогли врятувати?!?!?!
Відповісти
Були присутні з матерями. Дивіться новини і спілкуйтеся з матерями.
Відповісти
хто не скаче той москаль
Відповісти
ну...щеодну бригагаду набрати можно(фото)
Відповісти
до кого стукатися пора гнати гуню на колина його.
Відповісти
Автомайдан, а що Вам тут робить. на схід гоу вперед. чи тільки й вмієте оце кричать.
Відповісти
від них тут толку більше, якби не автомайдан то богато наших хлопців були голі. так що не нада ля ля.
Відповісти
Кілька днів слідкую за "активістами" і щодалі стає цікавіше. 27 серпня зранку пішов вкид про щонайменше 100 загиблих 51 бригади. Не одна людина на пігулках сиділа... Звичайно там ситуація не проста і військовим треба щось робити. Далі почали народ водити на пікети. Схоже нашим здоровям і нервами вирішили Гунчика прибрати. Комусь дуже кортить до корита. Народ не ведіться на "активістів", читайте і думайте чи їх дійсно цікавить 51.
Відповісти
Бляха, всі здорові, як коняки! Вперьод на Схід!!! Особлиов той у фіолетовій футболці!
Відповісти
Хлопці, жінки! Не даємо їм спуску! Скільки можна відправляти на лінію фронту пацанів без автоматів!!!, які 12 днів проходили навчання! Це ж не бійці-це м'ясо! Ми що, статистику призову наганяємо!? Гинуть хлопці! І нікого вже не вернеш! А це найкращі, принаймі, свідомі та хлопці, що не втікали і не переховувались, і не відкупались!
Відповісти
А чого Поха такий герой, і не хоче їхати в АТО ????
Відповісти
кожен вирішує, якщо від нього тут допомоги набагато більше то нехай допомогає!! в нас народ а чого ви не робите .... а ви встанте самі зробіть а не тільки базікати.
Відповісти
богато з військовою підготовкою не можуть попасти в зону АтО.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку пікетували СБУ і вимагали зустрічі з губернатором. ФОТО. ВІДЕО
29 серпень, 2014, 00:20