У центрі Києва - виставка картин із зони АТО. ФОТО

У центрі Києва - виставка картин із зони АТО. ФОТО
На Майдані Незалежності біля приміщення Національної музичної академії України імені Чайковського відбулася виставка української художниці Лесі Тищенко.

Експозиція складалася з 30 картин, написаних нею восени під час перебування у зоні антитерористичної операції, повідомили організатори.

Разом із громадською організацією «Громадянський корпус» Леся Тищенко побувала у багатьох гарячих точках Східної України з гуманітарною місією. Метою поїздки була передача захисних і побутових засобів, продуктів харчування, ліків, теплого одягу та предметів першої необхідності до центрів перебування біженців та баз Збройних Сил України.

Дорогою художниця збирала матеріал для створення робіт. Щоб передати біль і драматизм сюжетів, які вона бачила на власні очі, всі картини намальовані на чорному тлі. У зоні АТО не можна було фотографувати, тож ескізи художниця робила помадою на папері.

«Я дуже трагічно сприйняла всі ті події, які трапились в Україні. Це жахливо. Раніше мої роботи були сповнені позитиву – дітки, квітуча Україна, пташечки. Але те, що трапилось, не залишило мене байдужою. Я все це бачила і пропустила через себе - як горіли дерева, як горіла земля, так і горіла моя душа», - розповіла Леся Тищенко.

Кожна картина художниці має свій зміст і передає побачене нею на власні очі. Там є і птах, що звив гніздо в солдатській касці, і наречена, що спілкується по телефону зі своїм коханим перед боєм, і священник, що сповідує юного солдата. На Майдані Незалежності було багато охочих послухати історії їх створення та навіть придбати окремі роботи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Київ, фото
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Что за мазня?
Відповісти