У Луцьку чоловіка в шортах не пустили в приміщення ДАІ

У Луцьку чоловіка в шортах не пустили в приміщення ДАІ
У Луцьку міліціонер не пустив чоловіка у приміщення Управління ДАІ, мотивуючи це тим, що відвідувач прийшов в шортах.

Про це пише видання VolynTimes

Коли громадянин України, мешканець міста Луцька Ігор Шабала захотів потрапити до приміщення Управління державної автомобільної інспекції у Волинській області, дорогу йому перегородило усміхнене обличчя в міліцейській формі.

Відрекомендувавшись охоронцем суспільної моралі, рядовий внутрішніх військ, який оберігав «цнотливість» волинського ДАІ, зіславшись на вказівки вищого керівництва, не дозволив громадянину ввійти до адміністративної будівлі.

Видання наводить аудіо запис розмови. У ньому, зокрема, чути:

Голос 1: «Ідіть, передійтесь, і спокійно проходьте».
Голос 2: «А чому я не можу в шортах пройти?»
Голос 1: «Вказівка начальника обласного ДАІ»


Причиною такої вимушеної «зупинки» виявилися шорти. Виявляється, саме на цей вид одягу накладено табу волинськими міліціянтами. Не допоміг громадянину і викликаний капітан, який представився прізвищем Бористюк.

Він теж зіслався на узаконену керівництвом цноту місцевого ДАІ і по-хамськи, на «ти» «виставив» громадянина з державної установи.

З аудіо запису, оприлюдненого виданням:

Голос 1: «Вийдіть в шорах з приміщення!»
Голос 2: «Який закон я порушив?»
Голос 1: «Норми моралі ви порушуєте».
Голос 2: «А ви блюстітєль моралі?»
Голос 1: «Я?.. Це вказівка керівництва – не пускати ні в плавках, ні в трусах…».


Також з аудіо запису чути, як «Голос 1» каже: «Вийди звідси!»

Видання зазначило, що «ситуацію з порушенням громадянських прав водія бере на контроль», а у цьому випадку просить розібратися керівництво МВС України і органи прокуратури.

«Сподіваємося, що їхні погляди на цноту будуть збігатися з вимогами прав людини і громадянина, які ще ніхто не відміняв», - йдеться у публікації.
мешканець міста Луцька Ігор Шабала, який захотів пройти у приміщення ДАІ в шортах
мешканець міста Луцька Ігор Шабала, який захотів пройти у приміщення ДАІ в шортах

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ДАІ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 24
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ужас- в белых носках семейных трусах и тапочках.стыдно на улицу во дворе выйти.правильно солдат не пустил.а вообще на такое позорище надо штраф ввести
Відповісти
Правильно все! А ще треба заборонити працювати ДАІшникам з червоними круглими мордами, щоб водії не думали, що це світлофор горить червоним.
Відповісти
В такому вигляді ця жива істота ледве-ледве нагадує чоловічу стать (стрижка і, можливо, яйця-бовтуни). Таку уніформу можна одягнути на випас гусей, дачу, пляж, якщо шлях до нього не буде проходити мимо людей. А білі шкарпетки, які можна одягати лише в валянки чи на тенісний корт, тут пасують, як корові сідло. Перевелися мужчини... Вимерли, як мамонти. На свято Трійці в ресторан "Ланцелот" зайшов директор ТзОВ з Підгаєць точно в такому "одіянії". Вік - до сорока років (розквіт сил і таланту!!!), але живіт нагадує живіт вагітної жінки, що ось-ось має розродитись трійнею. Сів за стіл, замовив горілки, широко розставив ноги, щоб усі мали можливість оглядати його "чоловіче господарство". Бридко! Ми плачемось, чому нас жінки не люблять. За що любити? За те, що такі заходять в автобус і швидко сунуть свій товстий зад на сидіння, а над ними висять старенькі бабусі, які вже з трудом розмовляють? Ганьба!
Відповісти
Судячи з інтонацій, сумніваюсь, що цей коментар написав чоловік
Відповісти
Це не родич того Шабали, що в місьраді ділить землю? Той теж такого ж рівня культури. А цей, що на фото, ніби переспав в пральній машинці.
Відповісти
Це не родич того Шабали, що в місьраді ділить землю? Той теж такого ж рівня культури. А цей, що на фото, ніби переспав в пральній машинці.
Відповісти
Правильно зробили. Треба вчити тих охамівших полішуків. взяли моду ходити в шортах і в"єтнамках по місту. Це ж не пляж!
Відповісти
в нашій країні вдягатися як полішуцький лушпен законом не заборонено.
Відповісти
а якби туди зайшов би якийсь гот, панк, педік чи монашка?????
Відповісти
а що він хотів у ДАІ?
потрапив у приміщення? - потрапив!
Мабуть блуд взяв)))))
Відповісти
Нормальний чел, всі так ходять, а менти є менти!!!
Відповісти
І правильно, що "попросили" того полішучка який невідь з якого болота вистрибнув. Давно час навчити наших людей хоча б елементарного етикету - в тому одязі, що на пікнік, нічого сунутися в державну установу. Треба хоч трішечки здорового глузду мати і нічого по інтернет-виданнях гасати, мовляв, не пустили мене, караул-л-л! Наш народ слід вчити і вчити, а то скоро взагалі в плавках ходитимуть і яйця напоказ виставлятимуть.
Відповісти
Киці, пиці та інші "волиняки". Шабала - прізвище татарське. Таких багато на Волині. На Поліссі такого прізвмща нема.
Відповісти
Хлопець, звичайно, трохи по-рагульськи виглядає. Але, а як вони будуть дівчат оцінювати?
Відповісти
rromanu. Писав, справді, чоловік, щоправда, культурний і для культурних людей. В цивілізованому світі вже сотні років тому прийняті певні норми етики, куди входить розділ, як і куди одягнутись: як на похорони, як на весілля, як на город, як на пляж, як - до корів і свиней, як - на полювання, як вітатись, як і де себе вести, як і де що сказати, як підтримати розмову і чи варто її підтримувати, як до кого звертатись, як тримати виделку і ложку і не чвакати за столом по-свинячому і т.д і т.п. Загалом це називається "Протоколом". Маю книгу, яка називається "Протокол і церемоніал", і книги про етику в царському дворі (Росія) і інші. Це дуже цікаво. Це - ціла наука. Це усе в сукупності називається внутрішньою і зовнішньою культурою людини, що скорочує відстань між мавпою і людиною. Пригадується неприємний випадок. Анатолій Грицюк проводив прес-конференцію (років 5 тому). З "Аверса" прийшла дівчинка (очевидно, душевно хвора - там вже не працює) в чорному брудному бюстгалтері і неймовірно коротеньких шортах - таких же брудних, як ніби в них роди приймали. За спиною був такий же брудний рюкзачок і створював вигляд, ніби туди напхали нутрощі розчавленого собаки, а на ногах -брудні і зношені тряпчаті хатні виступці. Уся ця так звана амуніція чи її відсутність якось в такій мірі саркастично прикривали вяле і худе тіло, що люди бридливо відвертались. Слово "опудало" тут не підходить, а підібрати іншого нашвидкоруч не можу. Чогось подібного мені спостерігати не доводилось (в громадських місцях). Побачивши, що всі люди одягнені порядно, воно щось зрозуміло і почало за столом закривати груди рюкзачком. Картина була - як у Рєпіна "Бурлаки на Волге". Цей випадок надовго запав мені в память. Усе починається з культури.
Відповісти
Взагалі-то міліціянти порушили конституційні права громадянина Ігоря Шабали. В жодному нормативному документі не зазначено прАва міліції визначати, що морально, а що - ні.
Про рівень культури п. Ігоря можна робити різні висновки, однак це не дає підстав державним органам і їх посадовим особам порушувати закон (ст. 19 Конституції України).
Роздмухати можна навіть судовий процес.
Відповісти
Взагалі-то ДАІ та інші державні органи мають орієнтуватися на ФУНКЦІОНАЛЬНІСТЬ та ЗРУЧНІСТЬ для громадян, для яких працюють. Може тому Ігорові зручно в такому одязі керувати машиною, може він взагалі був з довгої дороги? Або збирався кудись "на природу". То йому треба було фрак з циліндром з собою возити, щоб задовольнити вимоги ДАІ??? Тим більше, що зараз літо й шорти більш, аніж виправдані (нагадую, якщо хтось забув).
І не задача ДАІ визначати, що морально, а що - ні. Він же не в плавках приперся, тобто з точки зору моралі все ОК.
На мою думку, єдине обмеження може бути на запах та чистоту одягу в суспільних місцях, бо це створює проблеми іншим людям (і то допустимі виключення). Все інше - то суб"єктивно!!!

Да, і з власних спостережень, в розвинених країнах таких проблем немає - приходь, в чому забажаєшь в держструктури... інша справа, що оточуючи Ігорев наряд можуть не схвалити, це так...
Відповісти
От грабанули мене, наприклад, на вулиці, побили, подерли одяг. Прийду я до них писати заяву - і мене не впустять? Поїду додому перевдягатись в чорний низ, білий верх? Дебіли.
Відповісти
Правильно солдат зробив! Цей чел щеб в стрінгах прийшов!
Відповісти
а тоді було +30
Відповісти
musara lohi
Відповісти
Мав можливість бачити і чути даного чоловіка.... Дибіл по якому психлікарня плаче.........
Відповісти
- кожен ходить так, як йому зручно
- мент - дІбіл!
- суспільство, що підтримує таких ментів і ТАКИЙ порядок - маразматичні відсталі осОби, яким місце у звіринцях або на ліаНАХ
- "якби туди зайшов би якийсь гот, панк, педік чи монашка???" - вони теж люди, і не характеризуй, інакще ТВІОЇ гріхи уже перевищили здоровий глузд!!!
- "Треба вчити тих охамівших полішуків" - ти не вчитель, а більше бидло, яке притесалОСЬ до міста!
- 777, пишеш "... Дибіл по якому психлікарня плаче..." - а хто тобі дав характеризувати?, - не твій "розвиток", який прирівнюється до мавпячого? НІК три сімки, а всередені явно одні шістки!!!...
...Від себе - ЦЕ СУСПІЛЬСТВО ПРИРЕЧЕНЕ! Якщо банальна одежа строврила шоу навколо людиним, яку послав на землю Бог, якщо негатив суспільства прагне поставити в стойло кожного, хто не такий як самі, то це ДІАГНОЗ!, і не позитивний. Ось тому маємо і президента ТАКОГО, і Верх. раду, та інших, які створюють умови такого маразматично-відсталого мислення мас населення.
- Прокиньтесь і майте СВОЮ думкку, і світ повернеться до вас обличчям, а не як зараз.
...З любов"ю
Відповісти
маю притензії до ківерцівської та обласної прокуратири за те, що "покривають" міліціонерів-забіяк, які завдали мені тілесні ушкодження (маю акт судмедекспертизи)
Відповісти
Останні новини
У Луцьку чоловіка в шортах не пустили в приміщення ДАІ
06 червень, 2012, 16:50
Іномарки подорожчають
06 червень, 2012, 15:55