У Луцьку презентували книжку військових журналістів. ФОТО

У Луцьку презентували книжку військових журналістів. ФОТО
У Луцьку презентували книгу, в якій зібрані публікації журналістів газети «Народна армія» про неоголошену війну на Cході України.

30 березня у Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олени Пчілки було представлено книжку під назвою «Вклоняємось доземно українському солдату», яку написали військові журналісти газети «Народна армія».

У книжці зібрано 68 невигаданих історій українців, які боролися проти російського терору в країні. Тут є розповіді, почуті журналістами як на передовій, так і в воєнних госпіталях, є історії про людей, чиї долі поєднала війна.

Книжка містить розділ «Вісточки на передову», в якій опубліковані листи до солдат від дітей, матерів чи коханих.
Журналісти планують доповнити книжку і створити електронну версію.

У збірку не ввійшли публікації про волинських військових, тому працівники відділу читального залу бібліотеки створили стенд з публікаціями про волинян в «Народній армії», а також куточок пам’яті загиблим на війні – «Собою захищали Україну».

«Дуже важко бачити в цьому куточку людей, яких знав, з якими воював, виносив їхні тіла з поля бою», - сказав після хвилини мовчання запрошений гість – учасник майдану, боєць АТО Сергій Мерчук.

Сергій поділився спогадами про період перебування в АТО, згадав про бойових побратимів, з якими на зарплату, отриману за участь в бойових діях, вони купляли собі щось з амуніції, чи коли з іншим солдатом два дні сиділи в засідці «з одним «Снікерсом» і двома літрами води», хоча їм обіцяли, що вони там пробудуть лише дві години. Про все це Сергій намагається говорити жартома.

Сергій Мерчук впевнений, якби не підтримка волонтерів і простих людей, - вони б не вистояли.

«Мені прикро, що в свої 23 роки я відчув гіркоту війни, але підтримка людей нам давала сил», - зазначив Сергій.

На питання, чим відрізняються жителі Сходу від західного населення України Сергій відповів, що жителі Заходу більш свідомі.

«Вони ніколи не дозволять створити в себе якоїсь Волинської Народної Республіки чи ще щось, та й взагалі волиняни зарекомендували себе в зоні АТО «маленькими вікінгами», яким нічого не страшно», - зазначив.

Також Сергій сказав, що у нього є багато історій, він знає багато воїнів, які достойні того, щоб про них писали в таких книжках.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку презентували книжку військових журналістів. ФОТО
30 березень, 2015, 18:35