Танцювальний Луцьк: колектив Джаліла

Танцювальний Луцьк: колектив Джаліла
Сьогодні в рубриці "Танцювальний Луцьк" Лілія Капасюк , яка розповіла про діяльність клубу східного танцю "Джаліла".

Танець живота (bellydance) – «belly»-живіт ,«dance»-танець-це сучасна форма давнього танцю,поширена на Середньому Сході та в арабських країнах.

Особливість танцю-пластичність та динамічність. Танець живота має багато різновидів, що залежить від країни та регіону. Це стосується як костюмів,так і танцювальних рухів. Окремі нові стилі з`явились на Заході, коли танець почав набирати популярності.

Набув цей вид мистецтва популярності також і в Україні, і звісно в нашому місті Луцьку.

Клуб східного танцю «Джаліла» створили у вересні 2008 року.

Керівником колективу є Лілія Капасюк,хореограф ,постановник,переможниця багатьох міжнародних та всеукраїнських конкурсів,член Української Асоціації Виконавців Східного Танцю,суддя другої категорії, президент відділення УАВСТ у Волинській області та організатор щорічних конкурсів по bellydance,індійському та циганському танці «Джаліла», «Міс bellydance Волині» та «Кубок Волині»,що традиційно проходять в місті Луцьку.

Якось, ще навчаючись у школі, Лілія отримала в подарунок поїздку до Польщі, по обміну учнями шкіл Польщі та України, завдяки виграшу в конкурсі «Кращий малюнок школи». Там вона вперше зустріла дівчину, яка виконувала bellydance,поцікавившись в неї інформацією, де вона навчалась і скільки часу,якомога швидше хотіла повернутись додому та розпочати тренування, адже відразу закохалась у східний танець.
Після повернення в Луцьк Лілія відразу записалась до школи bellydance. Адже танці та малювання з дитинства займали вагоме місце в її житті.

Дорога до Палацу учнівської молоді стала такою ж рідною, як і дорога додому. З шести років Лілія активно займалась бальними танцями та їздила на різні конкурси та фестивалі, але одного разу її партнер, з яким вона танцювала ще змалку, раптово припинив ходити на тренування і був змушений покинути цей спорт, адже поїхав на навчання до іншого міста. Це дуже засмутило Лілію, і на один рік вона припинила танцювати.

Проте потім з`явився східний танець в її житті, де не потрібно партнерів, де танцівниця сама передає свої емоції та зміст танцю.

Одного разу,під час участі в конкурсі «Міс коледжу технологій та бізнесу», завдяки виконаному східному танці, Лілія зайняла провідне місце та пройшла в другий тур, де представляла Коледж технологій та бізнесу на «Міс Волині».

Студенти коледжу підтримували її, та настільки захопились танцем живота, що попрохали Лілю,щоб вона дала декілька уроків з цього напрямку мистецтва. Звісно, вона вагалася, адже ніколи не думала, що в подальшому це стане справою її життя.

Так розпочались її перші кроки в хореографії. Це настільки захопило Лілію ,що вже після закінчення коледжу, вона вступає на хореографічний факультет СНУ імені Лесі Українки. Паралельно з навчанням Лілія створювала свій клуб східного танцю, в складі якого були тільки студентські та дорослі групи.

Після успішному закінчення університету, ряди членів колективу поповнили й дітки віком від п’яти років.

З того часу, постійно збагачуючи свій багаж знань з університету, Лілія відвідує численні семінари та майстер-класи по bellydance, щоб слідувати за новинками та правилами які часто змінюються. При можливості тренер разом з колективом відвідують різні конкурси та фестивалі.

Найкращі досягнення за всі роки були в 2014 році, коли учасники колективу приймали участь в конкурсі «Кубок Волині по bellydance» та «Чемпіонат України по bellydance», звідки привезли такі результати: усі учасники отримали дипломи фіналістів Чемпіонату України,три учасниці зайняли четверті місця в категорії «Фьюжн bellydance», дві учасниці зайняли треті місця в категорії «Шоу bellydance», одна учасниця -друге місце в категорії «Трайбл», група діток від 7-11 років зайняли друге місце, та група дорослих -перше місце в категорії «Шоу bellydance», також чемпіонами України стали найменші учасниці клубу, яким тільки виповнилось п’ять років –дует в категорії «Шоу bellydance».

Учасники клубу вибирають свій стиль занять, адже є такі, хто займається для себе, для свого здоров’я, або люди, які обрали цей танець для удосконалення своєї фігури та група людей, які хочуть приймати участь в різних фестивалях,конкурсах або ж мають бажання танцювати в групі «Джаліла».

На заняттях учасники колективу вивчають культуру Сходу, ритми та стилі в bellydance,вивчають постановки в різних стилях цього танцю, та знайомляться з усім спектром впливу танцю живота на їхнє здоров’я.

Адже заняття bellydance прекрасно впливають на здоров’я жінки,а саме формують жіночу фігуру і служать підготовкою до пологів.

Користь полягає також ще й у тому,що рухи танцю покращують кровообіг органів малого таза. Це дуже благотворно впливає на здоров’я жінки,так само дарує їй плавну ходу,що супроводжується погойдуванням стегон.

Навіть якщо жінка після тренувань не стане професійною танцівницею, вона отримає прекрасну поставу, граціозність і впевненість у собі.

В клубі східного танцю «Джаліла» записуються дівчата та жінки необмеженого віку, з різними цілями,наприклад: оздоровчою метою,для проведення вільного часу або ж для вивчення культури Сходу.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 17
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пчёлки!
Відповісти
Не завідуйте!)
Відповісти
ааа, "Джаліла" сама класна школа із східних танців..шкода, що зараз я не звами(((
Відповісти
Щось тут неправдиво вказано все. Вона ще вчиться на 5 курсі університету. І бальними танцями займалас так, трошки. Ні про які серйозні заняття там і мови не було. Якщо вибирати східні танці,то в Луцьку- це точно не до неї!
Відповісти
не заздріть, зайняті місця на всеукраїнських змаганнях говорять самі за себе. якась інша школа луцька може чимось хоч схожим похвастатись?
Відповісти
місця, зайняті на всеукраїнських змаганнях, співпраця президента федерації лише з цим тренером, да і учні з іших шкіл східного танцю, які залишились учнями школи джаліла-найкращі рекомендації. слова заздрості проти справ і досягнень... навіть не серйозно!
Відповісти
жодна школа східного танцю не має таких здобутків, як школа джаліла. призові місця на всеукраїнських змаганнях, співпраця з президентом федерації лише з лілею, учні, які перейшли до школи джаліла з інших шкіл, сучасний зал... заздрісні слова проти справ і досягнень. навіть не серйозно
Відповісти
а до кого підкажіть?
Відповісти
можливо тренер ще вчиться, але призові місця на всеукраїнському чемпіонаті говорять самі про себе. багато шкіл в луцьку можуть цим похвастатись? да і президент федерації, ольга рудакова, має справу лише з одним тренером у луцьку на рахунок змагань. напевне, це найкращі рекомендації. заздрістні слова проти справ і досягнень! навіть не серйозно.
Відповісти
Ау...ау!!!"вона вступає на хореографічний факультет СНУ імені Лесі Українки"- це коли такий выдкрився????Авторам слід думати, коли пищуть..."Ваятєлі"!
Відповісти
існує не менш досвідчений колектив східного танцю в Луцьку, окрім Джаліли, де у викладача досягенень і титулів значно більше,ніж у Лілі. і перемог у її учнів на різноманітних змаганнях побільше ))
Відповісти
колектив Джаліла існує лише кілька років тому й не досяг такої популярності як інші колективи
Відповісти
відкрию вам секрет, але існує не одна федерація зі східних танців. так що співпраця з однією з них не є ще якимось показником! ))
Відповісти
пчелки
Відповісти
Це самий кращий колуктив Джаліла ти краща
Відповісти
Не гарно танцюють
Відповісти
як на мене школа Аміра краща за Джалілу
Відповісти