В Україні може запрацювати PayPal

В Україні може запрацювати PayPal
НБУ збирається допустити до роботи в Україні електронну міжнародну систему PayPal. На її прикладі Нацбанк надалі має намір удосконалити правила гри на ринку. Як відомо, послугами PayPal користуються близько 240 мільйонів людей в 190 країнах світу.

Про це йдеться в повідомленні регулятора на офіційній сторінці в Facebook в четвер, 23 квітня.


Згідно з повідомленням, за словами заступника голови НБУ Владислава Рашкована, з метою вдосконалення роботи міжнародних платіжних систем в Україні створена окрема робоча група. Задля того, щоб нові учасники мали можливість працювати на ринку, необхідно внести зміни до відповідних норм та положень Національного банку.
"Зараз група працює над аналізом перешкод, що виникають у роботі міжнародних онлайн-платіжних систем. Напрацювання робочої групи допоможуть удосконалити відповідні нормативно-правові акти Національного банку та створити умови для успішної діяльності міжнародних платіжних систем в Україні", - зазначено в повідомленні.

Нацбанк також повідомив, що це питання розглядалося в ході наради в НБУ з питань удосконалення реєстрації платіжних систем, їх учасників та операторів послуг платіжної інфраструктури, а також врегулювання діяльності міжнародних систем інтернет-розрахунків в Україні. У нараді взяли участь понад 30 представників ринку, зокрема, представники від Національного банку, міжнародних платіжних систем, банківських асоціацій та банків України.
Нагадаємо, що 24 вересня 2011 року на офіційному сайті PayPal (https://www.paypal.com) з'явилася інформація про початок прийому платежів в Україні, внаслідок чого можна було б не тільки оплачувати свої покупки, зроблені в мережі Інтернет, а і отримувати платежі в Україні. Незабаром інформацію було спростовано, і наразі система працює для резидентів України лише на оплату.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я "палкой" уже много лет пользуюсь
Відповісти